• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Pistaciekage med citronsirup og kardemomme

1. april 2025 by John Frøslev Skriv kommentar

Kendetegnet ved denne kage er, den tætte, men fugtige krumme
som er vartegnet for denne kage med en dejlig smag af pistacie
og meget let at lave både i alm. ovn og airfryer.
køkkenet kalder

Ingredienser: (4 pers.)
150g smør, stuetemperatur
130g sukker
150g marcipan gene med pistacie
1 stk. citron, revet skal af den
3 stk. æg
75g hvedemel
¾ tsk. bagepulver
1½ tsk. kardemomme, stødt
¼ tsk. salt

Sirup:
50g sukker
1 dl. Citronsaft

Pynt:
50g pistacienøddekerner, usaltede

Start med at tænde ovnen på 170gr varmluft

Kom smør og sukker i en røre skål, og pisk det helt cremet

og luftigt – pisk i mindst 5 min. Rør marcipanmassen og
revet citronskal i smørret, og pisk så æggene i et ad gangen
Sørg for, at hvert æg er indarbejdet, inden du tilsætter det

næste. Sigt hvedemelet sammen med bagepulver og
kardemomme, og rør det til slut i dejen sammen med saltet.

Smør en lille brødform ca. 23 x 13 cm med smør, og beklæd

den med bagepapir i bunden. Smør også bagepapiret med
smør. Hæld dejen i formen og glat overfladen pænt ud.

Bag kagen midt i ovnen i 45 – 50 min. til den er gylden og

gennembagt, jeg bagte kagen i Airfryeren på 170gr. i 40min.

lav siruppen 10 min. før kagen er færdig, så siruppen er varm,
når kagen kommer ud af ovnen.

Hak pistacienødderne mellemgroft

Tag kagen ud af ovnen, og stil den på en bagerist, men tag ikke kagen ud af

formen. Dryp straks den varme sirup over den varme kage med en ske, men
gem et par skefulde sirup. Vend de hakkede pistacienødder i resten af siruppen

fordel de klistrede pistacienødder over kagen, og lad den køle af i formen.
klar til servering

Dagens kage, Pistaciekage med citronsirup og kardemomme
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

PS. Et lille fif, skær et stykke bagepapir i samme bredde som formen er lang
beklæd formen indvendig og lad det stikke 6 – 8 cm op over kanten i begge
sider, smør det hele indvendig med fedtstof, før du hælder dejen i formen.
bag kagen tag den ud, skær den fri af formen i begge ender, tag fat i
bagepapiret som stikker op over kanten og løft kage ud af formen
det kan god være noget klistret noget med den sirup, men det smager godt
god fornøjelse.

Print opskrift

Skrevet i: Bagværk

Previous Post: « Chop Suey med oksekød
Next Post: Aktuelle Madplan for uge 15 »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme