
Med mild karamelsmag i isen og en skøn karamelsvirvel lavet med en
lækker hjemmelavet karamelsovs.
Den er super lækker drysset med grofthakket god mørk chokolade.
Køkkenet kalder

Ingredienser
is (8 stk. forme)
4 stk. æg
100g brun farin
½ tsk. kanel
2 tsk. vaniljesukker
½ tsk. salt
2½ dl. Piskefløde
2½ dl. Sødmælk
Karamelsovs:
Ingredienser:
50 g. brun farin
50 g. lys sirup
1 dl. Piskefløde
25 + 25 g. smør
Start med at tage alle ingredienserne nu af køleskabet i god tid
så de opnår stuetemperatur
over svag varme i en tykbundet gryde smeltes sukkeret med et

par dråber vand, tilsæt salt og smør når sukkeret er smeltet.

rør indtil du har en homogen masse. Tilsæt fløden under omrøring

Træk gryden fra varmen, tilsæt vaniljesukker og mælk.
Pisk æggene let sammen og tilsæt karamelmassen lidt ad gangen

under konstant omrøring, hæld det hele tilbage i gryden og varm

det op, under omrøring, til 80 – 82 gr. Passér massen gennem en

fintmasket si og køl helt ned i køleskabet, (dækkes med film helt ned på overfladen,)
inden det fryses i

is-maskinen. Fyldes i forme og sættes i fryseren
Kan også laves uden ismaskine, sæt ismassen i fryseren og rør
i den hver halve time, til konsistensen er som soft-ice
Lav karamelsovsen mens iscremen køler ned.
Kom fløde, brun farin, sirup og 25 g. smør i en gryde.

Varm op og kog uden låg under jævnlig omrøring ved ikke
for høj varme i ca. 10 minutter.
Tag gryden fra varmen og rør 25 g. koldt smør i.

Hæld i en skål eller flaske og køl ned til stuetemperatur.
Isen køres på ismaskine til soft-ice konsistens.

Kom en tredjedel af isen i en beholder/form.
Hæld lidt karamelsovs over.
Kom en tredjedel mere is over.
Hæld lidt karamelsovs over.
Kom det sidste is på og server den sidste karamelsovs til

sæt formen (formene) i fryseren og tag dem ud ca. ½ time
før de skal serveres.

Dagens is, Brown sugar ice cream med karamel og friske bær
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar