En æld gammel opskrift på postej, var en af middagsretterne som
blev serveret for Kong Christian d.2 som fange på Sønderborg slot i 1532
(kan fryses rå)
Køkkenet kalder
Ingredienser: (12 – 14 pers.)
½ l frisk brødkrumme
1 dl. Fløde
4 fed hvidløg
5 – 6 stk. skalotteløg
300g afkølet svinespæk
300g kyllingelever
500g kalvesmåkød
500g svinekød, evt. nakkekam
2 stk. æg
16g salt
2 tsk. peber, friskkværnet
1 tsk. timian, tørret
1 tsk. allehånde
1 tsk. rosmarin, tørret
1 tsk. ingefær, stødt
½ tsk. Nellike, stødt
1 dl. Cognac
1 dl. Calvados
2 pk. Bacon
4 laurbærblade
Start med at udbløde brødkrummerne i fløden, sæt det til side
Hak hvidløg og skalotteløg fint
Lad det klare i lidt smør på en pande
Hak svinespæk og kyllingelever fint i kødhakkeren
Hak kalv og flæskekød lidt grovere
Bland kød, løg, æg, udblødt brød, krydderier, cognac og
calvados grundigt
I en form lægges først 3-4 stk. laurbærblade og derpå
Fores formen med baconskiver, der skal hænge ud over siden
Fordel farsen i formene og fold baconskiverne op over
Dæk formen med et dobbelt lag folie og sæt den i vandbad
I ovnen, og bag den i ca. 1½ – 1 ¾ time ved 175 gr.
Fjern derpå folien og lad patéen afkøle
Sæt den i køleskabet under pres et døgns tid
Server den i skiver med cornichoner til
Det er tid til servering.
Dagens frokosttallerken, Paté de Champagne med cornichoner,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Tine Bidstrup
Kære John
Hvor mange forme bliver der? Det bliver til meget. Frasen vejer over 2kg
Mvh Tine
John Frøslev
Kære Tine, der bliver ca. 4 – 5 stk. forme, halver opskriften hvis du ikke har brug for så mange, kan fryses rå.
Mange hilsner
John