Vi tager en tur til Ungarn og ser lidt på krydderiet paprika,
vi kender det jo især fra ungarsk gullasch, men krydderiet bruges
i næsten al mad i Ungarn. Paprika er tørrede og pulveriserede røde
peberfrugter, ligesom chili og cayennepeber tilhører planten
natskyggefamilien.
Da columbus sejlede fra Sydamerika til Europa bragte
han peberfrugterne med, det er sandsynligvis spanierne,
der fandt på at tørre og male peberfrugterne til pulver.
I 1600-tallet var Ungarn underlagt Tyrkiet, og det var
forbudt at dyrke den tyrkiske peber, som den blev kaldt.
Det lykkedes alligevel ungarerne at få en produktion op at stå.
Paprika skal ikke brændes af ligesom karry og pudrer man
kødet med paprika, er det en god ide at tilsætte lidt hvedemel,
så brænder det ikke ligeså nemt på.
Vi skal i gang.
Ingredienser.:(2 pers)
2 stk schnitzel af kalveinderlår
1 – 2 løg
2 tsk Paprika
100 g smør
Salt
Peber
1 spsk mel
2 dl bouillon
1 bæger cremefraiche
1 tsk sukker
200 g champignons, i skiver
Tilbehør.:
150 g ærter, frost
Kogte kartofler til brasekartofler
Start med at blande paprika, mel, salt og peber
Kalve schnitzlerne bankes let
Pudre med paprika/mel blandingen på begge sider
Pil løg og hak det fint
Kom smørret på panden ved god varme
Brun smørret og kom schnitzlerne på panden
Steges ved jævn varme i ca. 1 min på hver side.
Tages af panden og lægges i et ildfast fad
Kom de hakkede løg på panden og svits dem klare
Del champignonerne i skiver
Det er nemmest med æggedeleren
Kom champignonerne på panden, svitses et kort øjeblik
Champignon og løg fordeles over schnitzlerne.
Panden koges af med bouillon og lidt fløde/mælk, lidt paprika,
2 spsk cremefraiche. Koger i ca 8 – 10 min
saucen hældes over schnitzlerne
Sættes i en varm ovn, ca 200 gr alm ovn i 8 – 10 min
kom lidt smør i en lille gryde varm det op og kom de
grønne ærter i gryden varm dem op et kort øjeblik
Kartoflerne brases på panden imens
Så er det tid til anretning
Dagens tallerken, Paprikaschnitzel med brasekartofler,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar