Rødfisken har en aborrelignede kropsform.
Den har en orangerød ryg med store, ru skæl, og den har store pigge,
der dog ikke er giftige. Rødfisk lever mest i kolde og dybe farvande.
Rødfisken lever af lyskrebs, torskeyngel, lodde og tanglopper. Kødet er
meget fast og minder i smagen om krabbe. Rødfisken er en mager fisk,
den er særlig rig på selen.
Køkkenet kalder.
Ingredienser:(2 pers.)
2 stk. rødfiskefileter
Salt og peber
2 spsk. Olie til stegning
1 spsk. Olivenolie
½ bakke cherrytomater
2 fed hvidløg
1½ – 2 spsk. Olie til stegning
½ ds. Artiskokhjerter i vand
3 stk. små kogte kartofler
½ bundt timian
1 pk. Tang (købt hos fiskemanden)
Start med at gnide fisken med olivenolie
Krydr stykkerne med salt og peber på begge sider
Hæld væden fra artiskokkerne i en sigte
Hak dem groft
Skær kartoflerne i mindre stykker
Skær tomaterne i halve, eller kvarte
Pil og snit hvidløgsfed i skiver
Hak timianbladene groft
Varm olien til den varme salat op på en pande
Tilsæt hvidløgsskiverne og rist den gyldne
Tilsæt herefter tomater, artiskokstykkerne, kartofler og timian
Lad det simre et par minutter, tages herefter fra varmen og trækker
et par min. Steg fisken på en meget varm pande med lidt olie
Steg rødfisken et par min. på hver side
Serveres på en bund af den varme salat
Der på den stegte fisk pyntet af med tang.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken. Pandestegt rødfisk a la provencale med tang,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar