• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Pad Thai med nudler

9. april 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

Nu besøger vi det Thailandske køkken, selvom vi ikke burde stå i køkkenet,
men flytte det ud på gaden, som i Thailand. I ethvert gadekøkken fremstilles
retten Pad Thai og at dømme ud fra antallet af gadekøkkener og spisesteder
i Thailand må det være den mest kendte ret i verden.  
Vi bliver indendørs i køkkenet, det har vi det vist bedst med
og laver Pad Thai med nudler og spicy salat
køkkenet kalder.

Ingredienser.:(2pers)  
1 stk squash
1 – 2 stk lime, saft
250 g kyllingekød, skåret i strimler
125 g tørrede nudler
150 g tofu, fast
1 stk hvidløg
3 spsk olie
½ dl soja
2 tsk agave sirup
1 dl østerssauce
3 æg
150 g rejer
1 bdt forårsløg
Spicy gulerodssalat.: 
3 stk gulerødder
2 spsk limesaft
2 tsk agave sirup
1 spsk fiskesauce
100 g peanuts, grofthakkede
100 g edamamebønner (sojabønner)
½ stk rød chili, i tynde skiver
Start med kyllingekødet som er skåret i strimler  

Lav en marinade af ½ dl soja, 2 tsk agave, 1 dl østerssauce

Hæld lidt af marinaden i en frostpose eller skål med låg, sammen med
kyllingestrimlerne, gem resten af marinaden til senere
Lad det marinerer i ca 8 – 10 timer, vend posen eller rør i skålen undervejs.
Lav tynde strimler af squashen på et mandolinjern eller en tyndskræller i stil med nudler

Kom squashstrimlerne i en skål

Vend squashstrimlerne med limesaft.  
Sæt en pande over god varme  
Tilsæt lidt olie

Skær tofuen i tern og steg dem i olie på den varme pande,
til de får en gylden overflade

Ca 5 – 6 min i alt  
Snit hvidløget fint og kom det på pande efter et par min
Varm en wok op til god varme tilsæt 3 – 4 spsk olie, når olien er meget
varm tilsættes kyllingestrimlerne lidt ad gangen

steger i ca 1 – 1½ min tages op  
Sæt nudlerne over i varmt vand et par min.

Snit forårsløgene i skrå skiver, steg dem i wokken 1½ min

Slå 2 – 3 æg ud i wokken rør i æggemassen

Tilsæt nudlerne rør godt så de blander sig med æggene i 1 min  

Tilsæt den stegte tofu og rør det godt sammen i 1 – 1½ min  
Smag til med fiskesauce, østerssauce, limesaft og agave  
Tilsæt squashstrimlerne 1 minutters varme  
Tilsæt rejerne og giv dem lidt varme ½ – 1 min  
Tag det fra varmen og server det meget varmt  
Spicy gulerodssalat.:  
Skræl gulerødderne og skær dem i julienne på mandolinjernet

Skær chilien i meget tynde skiver  
Bland limesaft, agave og fiskesauce  
Vend dressingen med gulerødderne  
Top med hakket peanuts og edamamebønner

Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Pad Thai med nudler og spicy gulerodssalat,
Velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Grill retter Tags: Pad Thai med nudler

Previous Post: « Pizza med svampe og Mozzarella.
Next Post: Torsk i fad »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme