• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Torsk i fad

11. april 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

I dag tager vi på fisketur i det vestjyske og fanger nogle torskefileter
og det er jo ikke så ringe endda. Torsken er en rovfisk.
Den lever hovedsageligt af bunddyr og har overbid, så den kan tage
bunddyrene oppefra.
Foruden krebsdyr og snegle lever torsken af små fisk, såsom tobis.
Torsken selv ædes af hajer. Og menneskerne spiser den med velbehag
Vi skal i gang 

Ingredienser.:(2 pers) 
3 – 400 g torskefilet
1 stk løg
150 g champignon, i skiver
1 ds tomater, flåede 
125 g friske tomater
80 g ærter, frosne
1 stk fiskebouillon-terning
Ca ½ tsk. Timian, tørret
½ tsk dijon sennep
1 spsk kapers
Salt
Peber
Smør/olie
Mælk, fløde eller vand
Maizena mel
Lidt ekstra sennep
Hak løget groft og sauter det i lidt smør/olie på en varm pande  
Når løgene er gennemsigtige og klare tages de af panden og op i et
ildfast fad  
Rist champignonerne på panden og drys med groft peber og lidt salt
Lægges oven på løgene  
De aftørrede tomater gennemvarmes på panden i lidt smør/olie

Drysses med peber og lidt timian  
Ærterne hældes oven på champignon og løg  
De let ristede tomater placeres i den ene side af fadet

Tilsæt væden fra champignon og de flåede tomater i panden samt
lidt vand, mælk eller fløde  
Tilsæt bouillonterning, lidt timian, kapers og sennep  
Koges godt igennem, jævnes med maizena til en ret tyk sovs  

Smages til med salt og peber  
Sovsen hældes op i fadet  
Torskefileterne duppes tørre, drysses med salt og peber, smøres med dijon-sennep

Placeres ved siden af tomaterne  
Fadet stilles i ovnen ved 200 gr i 25 – 30 min  
Serveres med faste kogte kartofler.

Dagens tallerken, Torsk i fad med kogte kartofler,
velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Torsk i fad

Previous Post: « Pad Thai med nudler
Next Post: Hamburgerryg i folie med flødestuvet spinat »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2022 on the Foodie Pro Theme