Nu besøger vi det Thailandske køkken, selvom vi ikke burde stå i køkkenet,
men flytte det ud på gaden, som i Thailand. I ethvert gadekøkken fremstilles
retten Pad Thai og at dømme ud fra antallet af gadekøkkener og spisesteder
i Thailand må det være den mest kendte ret i verden.
Vi bliver indendørs i køkkenet, det har vi det vist bedst med
og laver Pad Thai med nudler og spicy salat
køkkenet kalder.
Ingredienser.:(2pers)
1 stk squash
1 – 2 stk lime, saft
250 g kyllingekød, skåret i strimler
125 g tørrede nudler
150 g tofu, fast
1 stk hvidløg
3 spsk olie
½ dl soja
2 tsk agave sirup
1 dl østerssauce
3 æg
150 g rejer
1 bdt forårsløg
Spicy gulerodssalat.:
3 stk gulerødder
2 spsk limesaft
2 tsk agave sirup
1 spsk fiskesauce
100 g peanuts, grofthakkede
100 g edamamebønner (sojabønner)
½ stk rød chili, i tynde skiver
Start med kyllingekødet som er skåret i strimler
Lav en marinade af ½ dl soja, 2 tsk agave, 1 dl østerssauce
Hæld lidt af marinaden i en frostpose eller skål med låg, sammen med
kyllingestrimlerne, gem resten af marinaden til senere
Lad det marinerer i ca 8 – 10 timer, vend posen eller rør i skålen undervejs.
Lav tynde strimler af squashen på et mandolinjern eller en tyndskræller i stil med nudler
Kom squashstrimlerne i en skål
Vend squashstrimlerne med limesaft.
Sæt en pande over god varme
Tilsæt lidt olie
Skær tofuen i tern og steg dem i olie på den varme pande,
til de får en gylden overflade
Ca 5 – 6 min i alt
Snit hvidløget fint og kom det på pande efter et par min
Varm en wok op til god varme tilsæt 3 – 4 spsk olie, når olien er meget
varm tilsættes kyllingestrimlerne lidt ad gangen
steger i ca 1 – 1½ min tages op
Sæt nudlerne over i varmt vand et par min.
Snit forårsløgene i skrå skiver, steg dem i wokken 1½ min
Slå 2 – 3 æg ud i wokken rør i æggemassen
Tilsæt nudlerne rør godt så de blander sig med æggene i 1 min
Tilsæt den stegte tofu og rør det godt sammen i 1 – 1½ min
Smag til med fiskesauce, østerssauce, limesaft og agave
Tilsæt squashstrimlerne 1 minutters varme
Tilsæt rejerne og giv dem lidt varme ½ – 1 min
Tag det fra varmen og server det meget varmt
Spicy gulerodssalat.:
Skræl gulerødderne og skær dem i julienne på mandolinjernet
Skær chilien i meget tynde skiver
Bland limesaft, agave og fiskesauce
Vend dressingen med gulerødderne
Top med hakket peanuts og edamamebønner
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Pad Thai med nudler og spicy gulerodssalat,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar