Kyllinglår fås i dag, i store poser med indhold af kyllingelår
med overlår. Det er nok tvivlsomt om det er kylling eller en lille høne/hane.
Knoglerne er lidt tykkere end på en kylling.
Kyllingekød er kød fra kyllinger, dvs. fra unge høns og haner.
Kyllingekød indeholder mange proteiner, vitaminer og mineraler.
Skinnet indeholder meget fedt. Kyllingernes slagtekroppe består
primært af bryst, vinger, lår og ben.
Køkkenet kalder
Ingredienser.:(2 pers)
2 stk. hele kyllingelår
2 spsk. Sesamfrø
3 – 400 g kartofler
Skal og saft af 1 stk. citron
3 stk. løg 2 fed hvidløg
4 – 5 stk. gulerødder
2 stk. æbler
1- 2 tsk. Sukker
2 – 3 spsk. Rosiner
Olivenolie, salt og peber
Start med at sætte ovnen på 200 gr
Skur og vask kartoflerne og skær dem i både
Skræl løgene og skær dem i kvarte
Pil hvidløgene
Kom alle grønsagerne i et ildfast fad
Vend grønsagerne i 2 spsk. Olivenolie
Riv citronskal over, krydr med salt og peber
Sæt fadet med grønsagerne i ovnen
Bag det hele i ca. 25 min til alt er mørt.
Del kyllinglårene i over og underlår igennem ledet
Gnid dem med olivenolie, salt og peber
Vend kyllinglårene i sesamfrø
Kom dem i et ildfast fad
Sæt fadet i ovnen i ca. 35 – 45 min
Steg dem til de er gyldne, sprøde og gennemstegte
Saften skal være klar når du stikker i dem med en kødnål.
Skyl æbler og gulerødder i koldt vand
Dup dem tørrer med køkkenrulle
Riv begge dele på det grove rivejern
Dryp det straks med citronsaft
Tilsæt rosiner og bland det godt
Smag til med lidt sukker, salt og peber Det er en herlig og nem ret,
der er klar til at blive serveret
Dagens tallerken, Ovnstegt kyllinglår med bagte kartofler og råkostsalat, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar