Alt i en gryde, nem og hurtig aftensmad og som smager helt fantastisk.
kødet kan skiftes ud med kyllingefilét, kalkunschnitzel, eller oksekød i
stedet for skinkekød, og der kan bruges hvidkål eller savojkål i stedet
for spidskål.
køkkenet kalder.
ingredienser: (2 pers.)
1 stk. porre ca. 130g
½ stk. spidskål ca. 280g
100g gulerødder
350g kartofler, små
200g skinkekød i tern eller stimler
1 spsk. flydende fedtstof
1 tsk. paprika, røget
½ tsk. timian, tørret eller 1 tsk. frisk
1½ dl. Bouillon
salt og peber
pynt:
1 spsk. peanuts
Start med at snitte porre og kål fint
skær gulerødderne i stave eller skiver
skær kartoflerne i halve eller kvarte alt efter størrelsen
skær kødet ud i strimler og svits kødet i fedtstoffet,
tilsæt paprika og porre gulerod og kartofler, og lad det
svitse med i 2 – 3 min.
Kom kål, bouillon, salt og peber i og lad retten simmer
med låg i 12 – 15 min. kartoflerne skal lige netop være
møre. Hak evt. peanuts, og drys dem over retten
det er tid til servering.
Dagens tallerken, One pot gris i kål med hakkede peanuts
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar