Okseinderlår i en god, aromatisk gryderet med tomater, løg og rødvin.
Lige en ret der passer sig selv, mens man laver andre ting i køkkenet.
En god smagfuld ret med rosmarinkartofler, men der kan også
serveres ris til.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
700g okseinderlår skåret i tern
50g bacon
3 stk. rødløg, små grofthakkede
3 fed hvidløg, grofthakket
5 spsk. Olivenolie
3 dl. Rødvin
1½ ds. Tomater, hakket
1½ dl. Grøntsagsbouillon, kraftig
1 spsk. Koncentreret tomatpure
2 – 4 stk. laurbærblade
1 stk. chilipeber, lille
Salt
Lidt maizena til jævning
Lidt friskhakket persille
5 – 600g kartofler, små
3 – 4 kviste frisk rosmarin
Olivenolie og salt
Start med at skære baconet ud i tern ca. 1×1 cm.
Kødet i lidt større tern ca. 2×2 cm.
skær rødløg og hvidløg ud i små tern
Svitse baconet i en tykbundet gryde (jerngryde)
I olivenolien, tilsæt løg og hvidløg i små tern
Efter 2 min. tilsættes oksekødet, som brunes på alle sider
Tilsæt rødvin og lad det dampe lidt ind, 2 – 3 min.
Tilsæt hakkede tomater, bouillon, tomatpure. Laurbærblade,
chilipeber og salt, retten simrer 1½ time under låg
Med en lille åbning af låget til fordampning
Når chiliekrydringen er passende, tages chilien op
Skyen jævnes med en lille smule maizena.
Rosmarinkartofler:
Kartoflerne vaskes og tørres i et rent viskestykke
Kom kartoflerne i en skål, og tilsæt olivenolie, vend rundt
Pluk bladene af de friske rosmarinkviste, og hak dem groft
Tilsæt rosmarinen til kartoflerne, sammen med lidt groft salt
Beklæd et ildfast fad eller bradepande med bagepapir
Fordel kartoflerne i fadet, dæk fadet med stanniol
Bag kartoflerne i ovnen i 1½ time ved 200gr varmluft
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Oksekød i gryde med vin, Rosmarin kartofler
og grønne syltede tomater, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar