Japanerne syrner deres mayonnaise med riseddike i stedet for vin og
så skiller det sig ud ved at tilsætte soyasauce og nogle gange wasabi
Et andet aspekt af japansk mayonnaise er der normalt kun tilsættes ægge
blommer, hvilket gør det cremet og giver det en mere gullige farve og
lidt sød smag.
Køkkenet kalder.
Ingredienser: (2 – 3 pers.)
150g hvedemel
50g pankorasp
¼ tsk. salt
¼ tsk. sukker
2 dl. koldt vand eller bouillon
4 stk. æg
500g spidskål, meget fint snittet
3 – 4 stk. forårsløg
½ spsk. olie
Fyld:
1 stk. løg eller 2 stk. skalotteløg
1 fed hvidløg
10g frisk ingefær
1 stk. frisk chili eller chili past
½ spsk. olie
2 – 300g bacon i tern eller hakket oksekød
salt og peber
2 – 3 spsk. hakket persille eller koriander
Tilbehør:
1 spsk. Japansk okonomi sauce
1 spsk. Japansk mayonnaise
Pandekagerne:
Start med, at blande mel, rasp, salt og sukker i en skål,
Og rør koldt vand eller bouillon i
rør æggene i et ad gangen
Snit kål og forårsløg fint, og bland det i dejen, gem 1 dl. forårsløg til pynt.
Varm en pande (24 cm.) op med lidt olie, kom kål med dej på panden
i et lag på ca. 2 cm tyk, steg ved moderat varme i ca. 3 – 4 min.
på hver side. De skal have en flot lysebrun stegeskorpe på hver side.
Fyld:
rens og snit løg, hvidløg, ingefær og evt. chili fint.
Brun kødet på en varm pande med lidt olie, tilsæt de fintsnittede
ingredienser, og steg under omrøring i 5 – 10 min.
smag til med salt og peber, og tilsæt hakket persille eller koriander
Okonomi-sauce: (kan købes færdigt)
1 dl. Ketchup
2 spsk. flydende honning
1½ spsk. Worchestershiresauce
1 spsk. soyasauce
Rør alle ingredienserne sammen, klar til brug
Japansk mayonnaise: (kan købes færdigt)
2 dl. Solsikke olie
2 stk. æggeblommer
2 spsk. riseddike
1 spsk. soyasauce
1 knsp. MSG (kan undværes)
Start med at komme æggeblommerne i et højt blenderglas, tilsæt
soyasauce, tilsæt olie lid ad gangen, mens stavblenderen eller håndmixeren
kører for fuld hammer.
Når olien er tilsat, tilsættes eddike og msg. Blend det godt sammen
stil glasset/skålen med mayonnaisen på køl, til det skal bruges.
Servering:
Anret kødet på pandekagerne og tegn striber med okonomisauce
den ene vej og modsat med japansk mayonnaise den anden vej,
pynt med forårsløg, og server Okonomiyaki straks.
Dagens tallerken, Okonomiyaki japansk kålpandekage med bacon
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar