Nakkekoteletten er et mørt, saftigt stykke kød, som kan bruges
i mange sammenhæng. I denne ret er det ingen undtagelse mørt
og velsmagende. En hurtig ret at tilberede og tillige med meget sundt.
Køkkenet kalder.
Ingredienser.:(2 pers)
2 stk. nakkekoteletter a’ 160 – 180 g
150 g hvidkål, meget fintskåret
2 stk. tomater, i både
3 – 4 jalapenos eller cornichoner
4 – 5 små kartofler (eller blomkålsbuketter)
200 g champignon, i skiver
2 stk. porrer, i skiver
1 stk løg, stort i tern
1 pk. Bacon
1/4 liter fløde
1 spsk. Smør
1 spsk. olivenolie
Muskatnød,
salt og peber
Steg koteletterne og krydr med salt og peber
Steg dem i 1 spsk. Smør og 1 spsk. Olivenolie
ca. 3 – 4 min på hver side
Skær løg i tern og bacon i små stykker på tværs af længden
Champignon og porrer i skiver
Kog kartoflerne møre, de må godt have lidt bid, ca. 12 min.
Steg løg og bacon på en varm pande med lidt olie 4 – 5 min
Tilsæt champignon og porer og steg 5 – 6 min
Tilsæt fløde og krydderier, kog til fløden tykner
Tilsæt 2 – 3 hakkede jalapenos/cornichoner
Kog igennem og tilsæt de varme kartofler
Hak hvidkålen meget fint
Tilsæt evt. 3 spsk. Dressing til kålen
Så er det tid til anretning
Anrettes med champignonstuvning på midtens af tallerken
Koteletten lægges lidt op af stuvningen
Hvidkålsalaten toppes op ved siden
2 tomatbåde lægges ved siden af koteletten
Samt et lille flutes
Nu skal der serveres.
Dagens tallerken, Nakkekotelet med porrer/champignon
stuvning og hvidkålsalat, velbekomme.
Mange glade madhilsner
John.
Skriv et svar