Efter en tur forbi køledisken i supermarked, fik jeg øje på en
udskæring hvor der stod forloren nakkesteg. Det var ikke forloren
nakkesteg efter mine begreber, hvor den burde have været fyldt
med persille eller svesker, det var den ikke.
Det var et stykke reelt kød, fra nakke/bov og i en størrelse,
som passer til to personer. I køkkenet steger vi den som vildt.
Her bytter vi vildtet ud med nakkefilét/bov, og det er ikke
noget ringe bytte, nakkefiléten bliver ligesom smør når
den har fået en snaps, meget meget mør og velsmagende.
Vi går til den.
Ingredienser.:(2 – 3 pers)
500 g nakkesteg
½ dl. Soya
½ dl. Ribena
3 – 4 dl. Vand
½ dl. Fløde
1 glas brændevin,lille
100 g bacon, skåret i tern
1 fed hvidløg, knust
1 stk. løg, lille, skæres i ringe
1 stk. gulerod, skæres i tern
4 – 6 stk. enebær, knuste
75 g svampe, i tern
1 kvist rosmarin
2 spsk. Smør/olie til stegning
Salt og peber
Start med at tage en tykbundet stegegryde, sæt den over god varme
Tilsæt smør/olie og brun stegen godt på alle sider
Tag stegen op og stil til side
Skær bacon i tern, løg i ringe, gulerod i tern, svampe i
tern og knus hvidløget
kom bacontern i gryden
brun baconet, og kom løgene i som er skåret i ringe
Sauter det i ca. 2 – 3 min. Tilsæt hvidløgs fedet, som er knust,
rosmarin kvisten og gulerodstern
Sauter yderlige 2 min. Tag stegen og læg den ned i gryden,
oven på rodfrugterne
Tilsæt 1 dl. Soja og 1 dl. Ribena
Tilsæt 3 – 4 dl. Vand
Tilsæt de knuste enebær
Slut af med at hælde en snaps ud over kødet
Læg låg på gryden
Tilsæt svampene når der er gået en time.
Simrer nu i ca. 1½ timer i alt, til kødet er mørt
Tag stegen op og pak den ind i stanniol
Indpakket skal den nu hvile i 5 – 10 min
Si skyen fra stegen over i en mindre gryde
Skum fedtet af skyen, gerne med en fedtudskiller kande eller
med en ske. Kog skyen op og smag til med salt, peber evt. kulør
Jævn saucen med en meljævning eller maizena til ønsket konsistens
Pak stegen ud og skær den i pæne skiver, anrettes på et serveringsfad
Serveres med hvide kartofler og rødkål/waldorfsalat.
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Nakkefilét stegt som vildt med brun sovs og rødkål.
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar