I dag tilbereder vi svinekød. Tamsvin eller gris er betegnelsen for den
gruppe af svinefamilien, der opdrættes til slagtning. Den nedstammer
fra vildsvinet.
Svin anvendes til menneskeføde og opdrættes på svinefarme typisk som
slagtesvin. Svin kan bruges til en række forskellige fødevarer,
fx flæskesteg, koteletter, fars og bacon.
Svinemørbrad er den mest efterspurgte udskæring af svinekød
herhjemme, og det er med god grund. For kødet er både mørt og
magert. Du kan skære mørbraden ud i bøffer og stege/grille dem,
eller steg/grill hele mørbraden, i en gryde, på grillen eller i ovnen.
Traditionelt serveres svinemørbrad som bøffer med bløde løg,
flødesovs, champignon og kartofler. Men prøv mørbradgryde
med pølser og champignon. Eller brug røget svinemørbrad på
æggekagen i stedet for bacon.
Vi går til den.
Ingredienser.:(4 pers)
150 g bacon i skiver
2 stk. løg
150 g champignon
1 stk. svinemørbrad ca. 450 g
150 g wienerpølser eller frankfurter
3 stk. gulerødder, i tern
1 – 2 tsk. Paprika
1 ds. Tomater, hakket
1/4 l piskefløde
1 tsk. Timian, tørret
Salt og peber
Skær baconskiverne i små stykker
Pil og hak løgene fint
Skær de rengjorte champignon i skiver (jeg havde lidt rød og gul
peber, som fik en tur under grillen til de blev sorte, så i en
plastpose som blev lukket, køler helt af, så er skindet lige til
at trække af) Svits det hele i en stor stegegryde
Tilsæt 1 tsk. Timian, tørret
Skær mørbraden ud i grove tern
Svits kødet i gryden, til det har fået lidt stegeskorpe
Skær pølserne i små stykker
Svits dem med et kort stykke tid
Tilsæt gulerødder, paprika, tomater og fløde
Småkoger nu i 35 – 40 min
Smag til med salt og peber
Jævn evt. sovsen med lidt maizena til ønskede konsistens.
Har du frisk timian, så giv retten et drys inden servering,
serveres med kogte ris og surt evt. brød.
Så skal der serveres.
Dagens tallerken, Mørbradgryde med brune ris, surt og et madhorn,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar