Fra det norske køkken kommer denne simpel version af peberbøf.
En nem og hurtig ret, som smager af mere end det lyder.
Vi går til den.
Ingredienser.:(2 – 3 pers)
1 stk. mørbrad ca. 600 – 700 g
1 stk. grøn peber
2 – 3 spsk. smør
1 – 2 spsk. rasp
Salt
Sauce.:
1½ dl. vand
1 stk. bouillonterning, okse
1½ dl. Fløde
1 – 2 tsk. dijonsennep
2 spsk. soja
7 – 8 stk. kartofler
Smør og lidt olivenolie
Salt og peber
200 g portobello/ kantareller
2 – 3 kviste persille, hakket
Start med kartoflerne, skræl dem og skær dem i tynde skiver
Meget gerne på mandolinjernet, hvis man skal lave mange.
Læg skiverne i et ildfast fad smurt med smør/olie
Krydr med salt og peber
Sæt fadet i ovnen på 225 gr i ca. 20 – 25 min
Vend rundt engang i mellem
Afpuds mørbraden fri for sener
Skær den i ca. 2 cm tykke skiver
Glat skiverne let
Shock grøn peber i en morter med et lille drys salt
Tilsæt lidt rasp, hvis det er for flydende
Smør blandingen på kødskiverne og bank det let ind i kødet
Hviler nu ca. 15 min
Varm smørret i en stegepande
Steg bøfferne i et par minutter på hver side (Kom ikke for mange
bøffer på ad gangen, der skal være luft imellem)
Vend dem forsigtigt, så peberblandingen ikke falder af
Krydr med lidt salt
Læg bøfferne i et serveringsfad og dæk med folie
Kog panden af med bouillon og fløde
Tilsæt soja og sennep, kog saucen op
Smag til og hæld saucen over bøfferne
Steg svampene i masser af smør et par minutter
Krydr med salt og drys med hakket persille
Så er det tid til anretningen
Server kødet, sauce og kartofler med svampene
Så skal der serveres.
Dagens tallerken, Mørbrad bøffer med sennepsauce, skiveskåret ovn
kartofler og svampe, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar