En nem og lækker mørbradret, som du kan stegte færdig i ovnen, jeg serverede
denne ret for min gæster og alle var enige om, at det smagte rigtig godt.
En mørbrad er en kødudskæring fra en muskel på indersiden af rygsøjlen.
Alt efter dyret kaldes den svinemørbrad, kalvemørbrad, oksemørbrad eller
lammemørbrad.
Ved tilberedning kan dele af mørbraden skæres fra som fx bimørbraden og
den langsgående sene.
køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
1 stk. mørbrad ca. 500g
10g flydende fedtstof, olivenolie
salt og peber
1 stk. løg i skiver
1 stk. peberfrugt, rød i tern
1 ds. Tomater, hakkede
2 fed hvidløg revet
½ spsk. Timian, frisk
2 tsk. rosmarin, frisk
1 stk. laurbærblad
Tilbehør:
1 portion pomfritter
1 stor skål blandet salat med olie-eddike dressing
Start med at pudse mørbraden af og fri for sener.
skær den i 8 skiver. Bank dem let ud med håndrodden
og brun skiverne på begge sider i flydende fedtstof.
læg mørbradbøfferne over i et ildfast fad og krydr med
krydr med salt og peber.
Rist peberfrugt og løg i resten af stegefedtet
og læg det over bøfferne.
Rør tomaterne med hvidløg og krydderurter
Fordel det over kød og grønsager og stik laurbærbladet i.
Dæk fadet med stanniol og sæt det i ovnen ved 200gr.
i 20 – 30 min.
Lav ovnfritterne samtidig – de skal ganske vist
have lidt højere temperatur, men du kan give dem grill
et øjeblik til sidst, hvis de ikke er gyldne nok.
Server mørbradbøfferne i den herlige krydre sauce med
de sprøde fritter og den friske salat – det er et rigtigt
dejligt måltid!
det er tid til servering.
Dagens tallerken, Mørbradbøffer á la Provence med pomfritter, pak choy, og salat
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar