En kendt klassisk ret er denne, Minestrone som er en tyk suppe fra Italien.
Den laves på grøntsager og normalt af hvad man har i køkkenet eller
årstidens grøntsager bønner, løg, selleri, gulerødder, tomater, oregano,
timian og fond.
Den kan spises både varm og kold. Minestrone kan både laves vegetarisk
og med kød eller kødbaseret fond, f.eks. hønsefond.
Serveres ofte med parmesanost og brød.
Køkkenet kalder
Ingredienser:(4 pers.)
200 g porrer
100 g løg, hakket
200 g gulerødder
2 stk. suppeviske (porrer top, persille, laurbærblad)
2 stængler bladselleri
1 spsk. Rapsolie
150 g Røget bacon
2 fed hvidløg
1 ds. Flåede tomater
1½ l vand eller hønsefond evt. terninger (bruges terninger så
pas på med saltet, da terningerne indeholder meget salt)
100 g grønne linser
50 g makaroni
3 – 4 kviste timian
2 tsk. groft salt
Friskkværnet peber
Tilbehør:
1 spsk. Revet parmesanost
Grahamsbrød
Rens grønsagerne og skær dem i små stykker
skær bacon i små tern
Varm en gryde op med olie
Steg kødet heri, tilsæt hvidløg
Efter et minuts tid alle grønsagerne
Lad det simre et par minutter og tilsæt
Hakkede tomater, vand og linser
Lad suppe småkoge i ca. 20 min, til linserne er møre
Tilsæt makaroni til suppen efter 12 min.
Smag suppe til med salt, peber og krydr med timian
Server med revet parmesanost og brød.
Det et tid til servering.
Dagens tallerken, Minestrone med grønne linser, parmesanost og brød,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar