En gammel middagsret fra landkøkkenet er stuvet hvidkål,
som blev serveret enten med medisterpølse eller frikadeller,
som vor mor lavede dem.
En gammel ret som er værd at holde i hævd, for den smager
jo fantastisk.
Vi skal i køkkenet.
Ingredienser:( 2 – 3 pers.)
500 g medisterpølse, gerne hjemmelavet
20 g smør/olie
2 – 3 spsk. Mel
Salt og peber
Evt. muskatnød
500g. hvidkål
1 dl. Mælk
1½ dl. Kogevand fra hvidkålen
Tilbehør:
Rødbeder Sennep
Evt. gulerodsstave
Groft rugbrød
Snit hvidkålen fint og gulerod i stave, tag en gryde med
vand og sæt den over varmen
Når vandet koger tilsættes den snittede kål, samt gulerods stavene
Kog nu kålen i 10 – 15 min
Kom kålen op i et dørslag, gem vandet fra kålen, til senere brug
Kom nu koldt vand på kålen
Rør 2 spsk. Smør sammen med 2 – 3 spsk. Mel til en smørbolle
Kom 2½ dl. Kogevand og 1 dl. Mælk op i en lille gryde
Kog mælk og vand op, tilsæt smørbolle, lidt ad gangen
Pisk til ønskede konsistens er opnåede
Smag til med muskatnød, salt og peber
Kom kålen i sovsen og smag til igen
Sæt en pande over varmen med lidt olie/flydende fedtstof
Læg medisterpølsen på og steg ved svag varme, i 15 – 20 min.
Til den er gylden og sprød
Hvis ikke gulerods stavene er kogt sammen med hvidkålen,
så kog gulerods stavene i en lille kasserolle med lidt vand og
1 spsk. Smør
Kog dem i 10 -15 min, der skal være lidt bid i grøntsagen
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken,
Medisterpølse med stuvede hvidkål, gulerods stave, rødbede og rugbrød,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar