En svinemørbrad er delikat i sig selv, men bliver endnu mere delikat,
når den marineres. Og denne marinade er spækket med god smag
fra de soltørrede tomater, hvidløget, basilikummen og rødvinen.
Især når den får lov til at marinerer i køleskabet til dagen efter
Køkkenet kalder.
Ingredienser:(4 pers)
1 stk. Svinemørbrad
½ potte basilikum, frisk
1 fed hvidløg
2 dl. Soltørrede tomater
3 spsk. Olivenolie
2 dl. Rødvin
Salt og peber
Kartofler:
1 kg små kartofler
1 spsk. Groft salt
25 g smør
2 spsk. Grofthakkede hasselnøddekerner
1 tsk. Salt
Chilidressing:
2½ dl. Creme fraiche 18%
2 spsk. Sød chilisauce
½ tsk. Groft salt
Start dagen før, med marinaden, blend basilikumblade,
hvidløg, soltørrede tomater, olie og rødvin sammen.
Smag marinaden til med salt og peber.
Puds mørbraden fri for fedt og sener, kom den i en frysepose og
hæld marinaden i posen
Luk posen og lad marinaden trække i køleskabet i minimum 1 time,
gerne til næste dag.
Næste dag: Vask kartoflerne og hak nødderne
Kom kartoflerne i kogende vand tilsat 1 spsk. salt.
Kog dem ved svag varme og under låg i 5 min.
Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre.
Tilsæt smør og hakkede nødder, vend godt rundt,
til smørret er smeltet
Kom kartoflerne i en lille bradepande eller ildfast fad,
drys med halvdelen af saltet
Bag kartoflerne i ovnen ca. 18 min. Ved 220 gr. (sammen med kødet)
Vend rundt i kartoflerne et par gange undervejs.
Læg den marinerede mørbrad i et ildfast fad, så noget af marinaden
kan løbe af
Tag kødet og brun det på en varm pande i lidt olie
Læg den brunede mørbrad tilbage i et rent fad,
og smør den ind i marinaden igen.
Drys med den resterende ½ del af saltet fra kartoflerne
Steg den i ovnen i 18 min. Ved 220 gr.
Lad den trække inden udskæringen, i skiver
Chilidressing:
Vend creme fraiche, sød chilisauce og salt sammen, smag til.
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Marineret mørbrad med ovnbagte kartofler
og Chilidressing, Velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar