• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Marineret Butterfly kylling på rodfrugter med creme fraiche urtedressing

7. september 2021 by John Frøslev Skriv kommentar

Lækker butterfly kylling, der er en kyllingesteg, som foldes ud og steges i ovn eller
på grillen, så alt skindet bliver helt sprødt. Super lækkert med rodfrugter.
køkkenet kalder.

Ingredienser: (3 – 4 pers.)
1 stk. kylling ca. 1300 – 1400g
1 – 1½ dl. Kinesisk soya
1 bundt persille
3 – 4 tsk. rosmarin, kan erstattes af timian, oregano eller andet
Groft salt og peber
1 spsk. Olivenolie
1 kg. Blandet rodfrugter, kartofler, knoldselleri, rødbeder, pastinak, persillerod

Tilbehør:
Creme fraiche dressing:

2½ dl. Creme fraiche 9%
2 tsk. dijonsennep
1 spsk. Honning
1 tsk. salt
peber friskkværnet
3 – 4 spsk. Hakkede krydderurter, som persille, purløg, dild

Kylling:
skræl rodfrugterne og skær dem i mindre stykker
tænd ovnen på 200gr. alm. Ovn

læg rodfrugterne i et ildfast fad og drys med salt, peber og rosmarin eller timian,
sæt fadet i ovnen ca. 15 min. før kyllingen.
Skyl kyllingen godt, klip gerne overskydende skind og fedt af, læg kyllingen på brystet,

klip kyllingen op langs rygbenet og klip hele rygbenet af og kasser det

bræk kyllingen op, så den ligner en sommerfugl
læg kyllingen i et fad med kinesisk soya, lad den marinerer i ca. 2timer

tag den op, og dup den tør med køkkenrulle.

skub persille og rosmarin forsigtigt op under skindet, som løsnes med forsigtighed
læg kyllingen med skindsiden opad i fadet med rodfrugterne

læg rest af persillen under kyllingen

Gnid kyllingen med olivenolie, drys med groft salt, peber og resten af rosmarinen
lad kyllingen stege i ca. 45 min. brug et kødtermometer eller en spids skarp kniv
og prik ved låret, saften skal være helt klar

tag kyllingen ud af ovnen og del den i 4 stykker

Lad evt. fadet med rodfrugterne få 5 – 10 min. mere under grillen i ovnen
Klar til servering med creme fraiche urtedressing

Creme fraiche urtedressing:
Rør alle ingredienserne sammen
tilsæt de hakkede krydderurter

lad dressingen trække i køleskab i ca. 30 min.
Klar til servering.

Dagens tallerken, Soyamarineret Butterfly kylling på rodfrugter med cremefraiche
urtedressing, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Aften

Previous Post: « Kylling á la Pierrette
Next Post: Nuoc Cham sauce/dip/marinade »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme