Lækker butterfly kylling, der er en kyllingesteg, som foldes ud og steges i ovn eller
på grillen, så alt skindet bliver helt sprødt. Super lækkert med rodfrugter.
køkkenet kalder.
Ingredienser: (3 – 4 pers.)
1 stk. kylling ca. 1300 – 1400g
1 – 1½ dl. Kinesisk soya
1 bundt persille
3 – 4 tsk. rosmarin, kan erstattes af timian, oregano eller andet
Groft salt og peber
1 spsk. Olivenolie
1 kg. Blandet rodfrugter, kartofler, knoldselleri, rødbeder, pastinak, persillerod
Tilbehør:
Creme fraiche dressing:
2½ dl. Creme fraiche 9%
2 tsk. dijonsennep
1 spsk. Honning
1 tsk. salt
peber friskkværnet
3 – 4 spsk. Hakkede krydderurter, som persille, purløg, dild
Kylling:
skræl rodfrugterne og skær dem i mindre stykker
tænd ovnen på 200gr. alm. Ovn
læg rodfrugterne i et ildfast fad og drys med salt, peber og rosmarin eller timian,
sæt fadet i ovnen ca. 15 min. før kyllingen.
Skyl kyllingen godt, klip gerne overskydende skind og fedt af, læg kyllingen på brystet,
klip kyllingen op langs rygbenet og klip hele rygbenet af og kasser det
bræk kyllingen op, så den ligner en sommerfugl
læg kyllingen i et fad med kinesisk soya, lad den marinerer i ca. 2timer
tag den op, og dup den tør med køkkenrulle.
skub persille og rosmarin forsigtigt op under skindet, som løsnes med forsigtighed
læg kyllingen med skindsiden opad i fadet med rodfrugterne
læg rest af persillen under kyllingen
Gnid kyllingen med olivenolie, drys med groft salt, peber og resten af rosmarinen
lad kyllingen stege i ca. 45 min. brug et kødtermometer eller en spids skarp kniv
og prik ved låret, saften skal være helt klar
tag kyllingen ud af ovnen og del den i 4 stykker
Lad evt. fadet med rodfrugterne få 5 – 10 min. mere under grillen i ovnen
Klar til servering med creme fraiche urtedressing
Creme fraiche urtedressing:
Rør alle ingredienserne sammen
tilsæt de hakkede krydderurter
lad dressingen trække i køleskab i ca. 30 min.
Klar til servering.
Dagens tallerken, Soyamarineret Butterfly kylling på rodfrugter med cremefraiche
urtedressing, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar