• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Marengskage med frisk frugt

19. april 2020 by John Frøslev Skriv kommentar

Marengs er et lille køkkenmirakel, lette og luftige så de smelter
på tungen, denne marengskage med friske bær, vil med
garanti få dine gæsters opmærksomhed

køkkenet kalder

Ingredienser: (4 pers.)
2 stk. æggehvide
45g sukker
45g flormelis
½ tsk. maizena
1 kn. salt
27g pistacienødder, usaltede uden skal
Fyld og pynt:
1,2 dl. piskefløde
1 stk. mango, moden
45g blåbær
½ stk. granatæble
90g lemoncurd
2 -3 stængler citronmelisse til pynt (kan undlades)

Start med at tænde ovnen på 120 gr.
læg bagepapir på en bageplade
Pisk æggehviderne stive

Tilsæt sukker lidt ad gangen, til marengsen er helt stiv og blank
vend forsigtig flormelis, majsstivelse, salt og grofthakkede
pistacienødder i marengsen med en dejskraber gem lidt
pistacienødder til pynt, smør marengsmassen ud på
bagepladen i passende store (120mm) fuglereder

Lav en fordybning i hver fuglerede med bagsiden af en ske

Bag marengskagerne i ovnen i 1 time, sluk for ovnen
lad marengskagerne køle af, mens de stadig står i ovnen
pisk fløden til blødt skum
Skræl mangoen, og skær frugtkødet i tern
Skyl blåbær, halver granatæblet og bank kernerne ud

Læg 1 spsk. lemoncurd på hver marengskage og top med flødeskum
mango, blåbær og granatæblekerner
Pynt med pistacienødder og citronmelisse
Det er tid til servering

Dagens dessert, Marengskage med frisk frugt, Velbekomme
Mange glade medhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Dessert

Previous Post: « Syltede æbler med vanilje og kardemomme
Next Post: Klatkager af risalamande »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme