• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Syltede æbler med vanilje og kardemomme

19. april 2020 by John Frøslev Skriv kommentar

Belle de Boskoop er en æblesort, som stammer fra 1850’ernes Boskop
i Holland. Belle de Boskoop er meget velegnet til bagværk, da det
beholder sin syrlige-søde smag.

Mon ikke en æbletrifli, kan få tænderne til at løbe i vand, når den
er lavet af syltede belle de Boskoop, creme, makroner, flødeskum
og sherry, så har man en fuldendt dessert.

Køkkenet kalder

Ingredienser: (5 pers.)
800g æbler gerne belle de boskoop
½ liter hylleblomst saft
1 dl. vand
150 g sukker
1 stk. vaniljestang
3/4 tsk. kardemomme, stødt

Skræl æblerne, fjern kærnehuset, og del æblerne i både
kog hylleblomst saft sammen med sukker, vand, flækkede
og udskrabede vaniljestang og kardemomme

Blancher æblerne et par stykker ad gangen i siruppen i et par min.
Tag dem op og kom dem i skoldede sylteglas

Hæld den skoldhede sirup over æblerne og luk glasset tæt
lad dem køle af og opbevar dem herefter køligt.
Klar til brug.

Print opskrift

Skrevet i: Syltning

Previous Post: « Havregrynsvafler med avocado og pocheret æg
Next Post: Marengskage med frisk frugt »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 on the Foodie Pro Theme