• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Klatkager af risalamande

19. april 2020 by John Frøslev Skriv kommentar

Hvem har ikke prøvet det, at stå med overskud af risalamande efter
julemiddagen, eller hvilken som helst anden middag hvor
risalamande indgår som dessert.
Det er der rigtig mange der har – det må kunne bruges til noget.
Jeg smed det i fryseren i poser med 5-600g, ud fra den betragtning,
at det måske kunne bruges til KLATKAGER.
Så det prøver vi

Ingredienser:
500g risalamande (fra fryseren, optøet)
2 stk. æg
2 spsk. sukker
60g hvedemel
1 tsk. vaniljeessens
Smør til stegning, masser af smør
Tilbehør:
Syltetøj, flormelis evt. kanelsukker

Start med at røre risalamande, æg, hvedemel og vaniljeessens sammen
Ønskes en mere luftig klatkage, del æggene i hvide og blomme,
pisk hviden stiv og vend den i blandingen til sidst.

Smag til om der evt. skal mere sukker i, kan også smages til med kanel

Steges på en varm pande med masser af smør, steges gyldne og
sprøde på begge sider

Serveres med syltetøj og flormelis.

Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Klatkager af risalamande med jordbærsyltetøj
og sukker, velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Diverse

Previous Post: « Marengskage med frisk frugt
Next Post: Blinis Demidoff med cremefraiche, rødløg og kaviar »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme