Hvem har ikke prøvet det, at stå med overskud af risalamande efter
julemiddagen, eller hvilken som helst anden middag hvor
risalamande indgår som dessert.
Det er der rigtig mange der har – det må kunne bruges til noget.
Jeg smed det i fryseren i poser med 5-600g, ud fra den betragtning,
at det måske kunne bruges til KLATKAGER.
Så det prøver vi
Ingredienser:
500g risalamande (fra fryseren, optøet)
2 stk. æg
2 spsk. sukker
60g hvedemel
1 tsk. vaniljeessens
Smør til stegning, masser af smør
Tilbehør:
Syltetøj, flormelis evt. kanelsukker
Start med at røre risalamande, æg, hvedemel og vaniljeessens sammen
Ønskes en mere luftig klatkage, del æggene i hvide og blomme,
pisk hviden stiv og vend den i blandingen til sidst.
Smag til om der evt. skal mere sukker i, kan også smages til med kanel
Steges på en varm pande med masser af smør, steges gyldne og
sprøde på begge sider
Serveres med syltetøj og flormelis.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Klatkager af risalamande med jordbærsyltetøj
og sukker, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar