Marengs er et lille køkkenmirakel, lette og luftige så de smelter
på tungen, denne marengskage med friske bær, vil med
garanti få dine gæsters opmærksomhed
køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
2 stk. æggehvide
45g sukker
45g flormelis
½ tsk. maizena
1 kn. salt
27g pistacienødder, usaltede uden skal
Fyld og pynt:
1,2 dl. piskefløde
1 stk. mango, moden
45g blåbær
½ stk. granatæble
90g lemoncurd
2 -3 stængler citronmelisse til pynt (kan undlades)
Start med at tænde ovnen på 120 gr.
læg bagepapir på en bageplade
Pisk æggehviderne stive
Tilsæt sukker lidt ad gangen, til marengsen er helt stiv og blank
vend forsigtig flormelis, majsstivelse, salt og grofthakkede
pistacienødder i marengsen med en dejskraber gem lidt
pistacienødder til pynt, smør marengsmassen ud på
bagepladen i passende store (120mm) fuglereder
Lav en fordybning i hver fuglerede med bagsiden af en ske
Bag marengskagerne i ovnen i 1 time, sluk for ovnen
lad marengskagerne køle af, mens de stadig står i ovnen
pisk fløden til blødt skum
Skræl mangoen, og skær frugtkødet i tern
Skyl blåbær, halver granatæblet og bank kernerne ud
Læg 1 spsk. lemoncurd på hver marengskage og top med flødeskum
mango, blåbær og granatæblekerner
Pynt med pistacienødder og citronmelisse
Det er tid til servering
Dagens dessert, Marengskage med frisk frugt, Velbekomme
Mange glade medhilsner
John
Skriv et svar