• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Måneskinsdessert

7. juli 2025 by John Frøslev Skriv kommentar

Opskriften på måneskinsdessert er en gammel dessertopskrift.
Egentlig minder måneskinsdessert til forveksling om en anden
elsket og gammeldags dessert, nemlig citronfromage.
I min barndom i 40-50erne, fik de voksne ofte et glas portvin eller
sherry til desserten om søndagen.
Køkkenet kalder

Ingredienser: (4 pers.)
3 – 4 stk. æg, æggeblommer + hvider stivpiskede
3 – 4 spsk. Sukker
1 stk. citron, saft og skal af ½ citron
2½ dl. Piskefløde, pisket til skum
5 – 7 bl. Husblas

Start med at dele æggene i blomme og hvide, rør/pisk blommerne

sammen med sukker til en hvid, tyk æggesnaps, tilsæt revet
citronskal og saft.

Læg husblassen i rigeligt kold vand i min. 10 min. Smeltes i lidt varmt
vand og tilsættes æggesnapsen. Pisk æggehviderne stive og vend

dem i æggesnapsen sammen med halvdelen af det stivpiskede
flødeskum.

En glasskål skylles og når desserten begynder at stivne røres den
igennem med dejskraberen og hældes op i skål eller portionsglas,
sættes på køl en time eller to, og er klar til servering.

Pynt måneskinsdesserten af med resten af flødeskummet, er klar
til servering.

Dagens dessert, Måneskinsdessert med flødeskum og krymmel
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John


Print opskrift

Skrevet i: Dessert

Previous Post: « Tomatsalat med frisk basilikum
Next Post: Skinke Schnitzel i skysauce »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme