Nu laver vi næsten en vegetarisk ret, en lasagne på en lidt anderledes
måde, men tro mig den smager forrygende.
Vi går til den.
Ingredienser:(4 pers.)
500 g Squash, den grønne
500 g Hakket Kyllingekød
2 spsk. Boghvedemel
1 spsk. Smør
250 g Cheddar ost, rød
200 g Løg, pillet vægt
1 ds. Hakket Tomater
10 – 12 stk. cherrytomater
1 tsk. Oregano, tørret
2 tsk. timian
Salt eller fiskesauce
Peber
Vi starter med at pille løgene og skære den i grove tern
Kom løgene i en gryde og tilsæt cherrytomater, hakket tomater
Tilsæt krydderierne, oregano, timian salt/fiskesauce og peber
Sæt det over varmen og kog det ved jævn varme ca. 20 min
Giv det en tur med stavblenderen så du får en glat pure
Lad det stå og simre til det tykner lidt ca. 30 – 45 min
Skære squashen i skiver på ca. 1 centimers tykkelse.
Ta’ squash-skiverne og kom dem i en plastikpose, sammen med mel,
salt og peber.
Ryst plastikposen godt, alle skiverne skal være dækket af mel.
Fedtstoffet smeltes på panden, rist nu squash-skiverne
heri ved middel varme, kort på begge sider.
Når squash skiverne er brunet tages de af panden og
lægges på en tallerken
Nu kommes det hakkede kyllingekød på panden og brunes
ved god varme indtil det ”gryner”, drys 2 tsk. Timian over kødet.
Krydr med salt eller fiskesauce og peber, stil til side
Tag nu et passende ildfast fad, smør det med lidt fedtstof,
læg halvdelen af kødet i bunden
herover halvdelen af squash-skiverne og halvdelen af tomatsovsen
nu også halvdelen af den revet ost.
Start nu forfra igen, fordel resten af kødet over osten, resten af squash
skiverne og tomatsovsen, der skal sluttes af med resten af den revet ost.
Fadet er nu klar til at gå i ovnen som sættes på 190 gr. I ca. 30 min.
Og så ser det sådan ud.
Server det gerne med årstiden grønne salat og et godt stykke brød.
Dagens tallerken, Squash- lasagne serveret med årstiden
grønne salat og et godt stykke brød, velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar