En lidt utraditionel måde, at tilberede denne udskæring på som
for det meste bliver brugt til at koge suppe på, jeg taler om
okse tværreb.Vi steger tværrebet som steg i ovnen på en bund af
rodfrugter, serveret med en kartoffelmos.
Oksetværreb er jo et fantastisk velsmagende stykke kød,
men som kræver lang tilberedning, så derfor langtidssteger vi det i dag.
Vi skal i gang.
Ingredienser.:(2 – 3 pers)
1200 g tværreb
2 dl rødvin
2 dl sød sherry eller anden dessertvin
2 dl vand
½ dl sherryeddike
2 stk gulerødder
1 stk pastinak
1 stk løg
1 laurbærblad
3 fed hvidløg
1 bundt timian
1 stk muskatnød
Evt. kulør til saucen
4 stk porre
4 store bagekartofler
3 dl olivenolie, jomfru
Salt, peber og neutral olie
Tænd for ovnen og sæt den til 250 gr
Orden grøntsagerne, gulerødder, pastinak, løg og
hvidløg skæres i tern
Læg kødet på en rist over en bradepande
Når ovnen er på temperaturen, sættes kødet i ovnen og
bruner i 15 min
Tag kødet ud og kom rodfrugterne i bradepanden som brunes
et kort øjeblik
tilsæt, rødvin, dessertvin, vand og sherryeddike tilsættes
koges op i 2 min, dæmp ovnen til 160 gr
tilsæt laurbærblad timian og peber
steger nu i 6 – 8 timer, imens laves kartoffelmosen
kartoflerne koges møre, moses
tilsættes olivenolie, salt, peger og muskatnød
begegn selv tiden til kartoffelmosen, så den bliver færdig
samtidigt med kødet
når kødet mangler 1 time lægges 4 stk porre ved siden af kødet
kød og porre tages over på et fad og holde varme under folie
timian og laurbærblade tages fra
sky og urter blendes til en purésauce
smages til med salt og peber
Så er det tid til anretning.
Så er vi klar til servering.
Dagens tallerken, Langtidsstegt tværreb med mos og purésauce,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar