I dag skal vi udfordres lidt, taler man med ældre mennesker er der meget
få, som vil sætte tænderne i et stykke lammekød. Noget som stammer
tilbage fra tiden hvor de tjente på gårdene og blev stopfodret med fårekød
som smagte af uld, så de har fået nok.
Det er både synd og skam, for et stykke lammekrone, som vi skal lave
i dag, smager jo helt vidunderligt, og der er altså ikke meget uldsmag
ved det. Arabiske stater, New Zealand, Australien, Grækenland, Uruguay,
Storbritannien og Irland er de største forbruger af fåre og lammekød
fra 3 – 18 kg pr. person pr. år.
Vi har nok langt igen før vi når disse tal.
Vi går i køkkenet eller til grillen.
Ingredienser.:(2 pers)
1 stk. lammekrone ca. 350 g
1 fed hvidløg
2 spsk. Honning
2 – 3 kviste timian
Salt og peber
Olivenolie/smør til bruning
Flødekartofler med spinat gratineret med ost.:
250 g kartofler
2 dl. Piskefløde
½ tsk. Muskatnød
100 g spinat
1 stk. løg
Salt og peber
3 spsk. graterneringsost
Start med at pudse lammekronen af for fedt og sener
Brun lammekronen på en god varm pande i lidt smør/olie
Krydr med salt og peber
Bland finthakket hvidløg, honning, timian, salt og peber
Blandingen smøres på lammekronen, over det hele
Lægges i en lille bradepande eller ildfast fad
Fedtstoffet fra panden hældes i bradepanden/ildfast fad
Sættes i ovnen ved 200 gr alm. Ovn i 25 min
Tages ud og pakkes ind i stanniol i mindst 15 min.
Flødekartofler:
Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver 3 mm
Skræl løget og skær det i fine tern
Svits løg til de er klare, tilsæt kartoffelskiverne
Tilsæt piskefløde/mælk til kartoflerne og bring det i kog
tilsæt Muskatnød
Koger nu i 10 min
Fordel kartoflerne i et ildfast fad
Smag til med salt og peber
Tilsæt spinat og drys med revet ost
Bages i ovn i 20 min ved 200 gr
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Lammekrone flødekartofler med spinat og gratineret
med ost, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar