Lammekød hører sig særligt til i påsken, men selvfølgelig kan det spises hele året rundt.
Denne opskrift bliver lavet i ”Princessen” med et minimalt forbrug af fedtstof i stegningen.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (2 pers.)
1 stk. lammeculotte marineret med hvidløg og rosmarin
Lidt olie til stegning
200g kartofler
50g gulerødder / selleri
1 dl. Minimælk
Salt
Peber
Muskatnød
1 tsk. timian, tørret
10 – 15g parmesan
2 stk. æg
2 spsk. Rasp
Lidt flydende fedtstof til formene
Start med den marinerede Lammeculotte, klargør den til Princessen
Brun culotten i 10 min. ved 220 gr.
Steg kødet færdig ved 175 gr. i 10 – 15 min.
Lad culotten hvile inden udskæringen ca. 10 – 15 min.
Udskæres i pæne skiver
Kartoffelgratin:
Skræl kartofler, og selleri, udskæres i grove stykker
Kog dem møre i usaltet vand i ca. 20 min.
Mos grøntsagerne med en kartoffelmoser, tilsæt mælk og lidt kogevand
Til en passende konsistens, kartoffelmosen skal være lidt rustik
Tilsæt timian til kartoffelmosen.
Vend æggene i den lune kartoffelmos, 1 ad gangen, riv parmesanosten
Vend den godt sammen med kartoffelmosen
Krydr med salt, muskat og peber
Smør små gratinforme med lidt flyden fedtstof, og drys indvendig med rasp
Fordel kartoffelmosen i formene, og drys med revet parmesan ost på toppen
bag dem i ovnen ved 200gr. i ca. 15 min. Til de er gyldne og sprøde på toppen
Klar til servering, sammen med Coleslaw
Dagens tallerken, Lammeculotte med kartoffelgratin og coleslaw
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar