Kyllingekød er kød fra kyllinger, dvs. fra unge høns og haner. Kyllingekød indeholder
mange proteiner, vitaminer og mineraler. Skindet indeholder meget fedt. Kyllingernes
slagtekroppe består primært af bryst, vinger, lår og ben. Kyllingekød stammer primært
fra slagtekyllinger.
Køkkenet kalder.
Ingredienser: ( 4 pers.)
4 stk. kyllingebryster
salt og peber
3 spsk. mayonaise
½ tsk. sennep
250g ost, revet
1 bundt persille
1 fed hvidløg
1 spsk. olie til et ildfast fad
bages ved 180gr i 30 min.
drys med ost og krydderurter og bag i 5 min.
Coleslaw:
1 stk. kinakål
1 stk. agurk
1 bundt radiser
4 stilke løgtop fra forårsløg
½ bundt persille
Start med at flække kyllingebrysterne på den flade side
så du får 2 stk. ens kyllingebryster af 1 stk. kyllingbryst
gør det samme med alle kyllingebryster.
læg dem med skæresiden opad og krydr med salt og
sort peber, læg et stykke film over alle kyllingebrysterne
og bank dem med en kødhammer lidt flade.
Rør mayonaise og sennep sammen i en lille skål
bland revet ost, hakket persille og presset hvidløg sammen.
smør kyllingebrysterne på den side med salt og peber, med
mayonaise og sennep blandingen
Kom ca. 2 spsk. af osteblandingen på kyllingefiléterne og
rul dem sammen, sæt evt. en tand stikke i så de ikke åbner sig
lægges i et smurt ildfast fad, side om side.
smøres på oversiden med mayonaise/sennep blandingen
Sæt dem i ovnen på 180gr i ca. 30 min.
træk dem lidt ud af ovnen og læg en skefuld af
osteblandingen oven på rullerne og bag yderlige i 5 min.
klar til servering.
Skær kinakål i fine strimler, flæk agurken i kvarte stænger og
skær dem ud i ca. 1 cm. længde, skær radiserne i skiver på
ca. 3 mm tykkelse og derefter i stænger på 3 mm bredde,
hak toppe af forårsløg og persille fint og bland det hel samme
tilsæt 1-2 spsk. mayonaise og rør salaten sammen, krydr med
salt og peber smag til med evt. lidt lime saft/skal
klar til servering.
Dagens tallerken, Kyllingeruller med salat og brød
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar