Kyllingekød som er en yndet spise og fantastisk i mange retter, her er en
nem og hurtig ret med kylling file. Tilbehøret er kartoffelfondant som er
en klassisk tilberedning af en kartoffel og som smager fantastisk, en god
garniture til både fisk, kød og fjerkræ.
Vi går til den.
Ingredienser.:(2 pers)
2 stk. kyllingefilet a’ ca 150 g
1 bundt persille
1 bundt purløg
25 g Smør
2 spsk. Oystersauce
Salt og peber
Kartoffelfondant.:
Ca. 500 g kartofler, store
25 g Smør
1 bundt timian
5 – 6 stk. hvidløg
1 stk. citron
½ dl. Vand
Gulerodssalat.:
4 – 5 stk. gulerødder
2 spsk. limesaft
2 tsk. Agave sirup
1½ spsk. fiskesauce
25 g mandler, groft hakket
½ rød chili
Start med en gryde 2-3 liter, fyld den med ca. 1 liter vand
Sæt den over varmen og varm op til kogepunktet tilsæt en lille nip salt
Tag kyllingefileterne og puds dem af for urenheder
Bank dem lidt flade i den tykke ende
Hak persille og purløg fint
Bred fileterne ud på et spækbræt
Krydr med salt og peber
Læg en stribe af hakket persille og purløg i den ene side af fileterne
Rul fileterne stramt sammen fra den side med persille og purløg
Rul kyllingrullen ind i køkkenfilm, stram det godt til
Sno det i enderne, rul nu rullen ind i stanniol og luk enderne
Pocher nu rullen i det varme vand i 10 – 15 min.
Hold hele tiden vandet lige under kogepunktet.
Tag rullen op af kogevandet og lad den køle lidt af
Sæt en pande over god varme og smelt en klat smør
Brun nu kyllingrullen godt hele vejen rundt
Tages af panden og holdes varm
Tilsæt 2 spsk. Oystersauce til panden, pas på at panden ikke er for varm
rør det godt rundt med fedtstoffet fra panden lad det blive på panden
til anretningen.
Tag en tykbundet gryde og sæt over god varme
Skær kartoflerne i pæne firkanter, ikke for store
Tilsæt ½ dl. Vand til gryden sammen med ca. 25 g smør
Kom kartoflerne i gryden, sådan at de ikke ligger oven på hinanden
Tilsæt, hele hvidløg, en dusk timian, ende skiverne fra en citron
Nu skal vandet koge helt væk, så kartoflerne til sidst steger i smørret
Skal blive gylden og møre
Hvidløgene kan klemmes ud af skallen og spise hele
Gulerødderne skrælles
Skæres i tynde skiver med tyndskrælleren, lægge i en skål
½ chili hakkes fint, uden kerner
Marinaden blandes af 2 spsk. limesaft, 2 tsk. Agave sirup, 1½ spsk. fiskesauce
Hældes over gulerødderne
De hakkede chili tilsættes til gulerødderne
Det hele blandes god
Hak mandlerne groft og drys dem over gulerødderne
Tag kyllingrullerne og skær dem rene i hver ende
Del rullen på midten
Anrettes med en skefuld sauce fra panden på midten af tallerkenen
Placer de halve ruller på højkant midt i saucen
Læg gulerodssalaten i en top ved side af
Læg katoffelfondant i en top på modsatte side
Så er det tid til serverin
Dagens tallerken, Kyllingrulle med kartoffelfondant og gulerodssalat,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar