Nem og hurtig ret, hvor det traditionelle kyllinge bryst får vildtkarakter
af vildtkrydderiet, enebær. Kyllingbryst kan erstattes af svinemørbrad
med samme gode resultat, server gerne med en god salat.
køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
600g kyllingbryst
1 tsk. salt
friskkværnet sort peber
12 stk. enebær
2 spsk. smør
250g champignon
1 stk. løg
1 spsk. sukker
2 dl. rødvin
½ dl. vand
½ dl. kalvefond
1 spsk. tomatpure
Tilbehør:
båndpasta, frisk
Start med at støde enebærrene i en morter
tænd for ovnen på 200gr.
lav nogle tværgående snit på oversiden af kyllingefiléterne
krydr med salt, peber og knap halvdelen af de stødte enebær
Smelt 1 spsk. smør på en stegepande og brun kyllingekødet
ca. 1 min. på hver side, læg det i et ovnfast fad, og steg færdig
i ovnen ca. 15 min, eller til inder temperaturen er 70gr.
skær champignon i kvarte stykker, smelt 1 spsk. smør på en
stegepande, steg champignonerne ca. 1 min, til de har fået lidt
farve. Tilsæt finthakket løg og resten af enebærrene, steg yderlige
ca. 1 min, tilsæt sukker, rødvin, vand, kalvefond og tomatpure
under omrøring, lad saucen simre ca. 5 min.
Kog pastaen efter anvisningen på pakken, skær det stegte kyllingekød
i skiver. Server med pasta og rødvinssaucen med champignoner
det er tid til servering.
Dagens tallerken, Kyllingbryst med vildtsmag, pasta og rødvinssauce
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar