I dag ser vi på en lidt overset udskæring fra grisen, svinebov en billig
udskæring og som for det meste, bliver brugt til sylte eller havner i
pølser, hvad det også er godt til, men det er utrolig lækker som steg,
dog kræver det nogen tid i gryden.
Server en lækker, kartoffel, jordskokker og selleri pure’ til
og lidt sprød agurkesalat. En fantastisk rustik ret, med meget smag.
Vi starter med boven
Ingredienser.:(4 pers)
1,5 kg svinebov uden svær
salt
peber
1 frisk, rød chili
1 spsk frisk oregano
1 spsk frisk rosemarin
1 spsk mel
1 spsk olivenolie
2 fed hvidløg, finthakket
2 gulerødder, skåret i små tern
6 stilke bladselleri, fint hakket
2 spsk balsamico
1 øl mørk eller lys
1 dåse hakket tomater
Lidt cocktailtomater til pynt
Hakket frisk merian eller persille
Kartoffel, jordskokke og selleri puré
Laves som kartoffelmos.
300 g kartofler, skrællet vægt
300 g jordskokker, skrællet vægt
300 g selleri, skrællet vægt
2 spsk smør
Lidt mælk
Start med at krydre boven med salt og friskkværnet peber.
Hak krydderurterne og chili fint.
Vend kødet i den blanding og pres krydderierne god ind i kødet.
Drys med lidt mel
Skær gulerødder, bladselleri og løg fint. Opvarm en gryde som kan
tåle at gå i ovnen, med olie. Brun kødet på alle sider og tag det op.
Tilsæt hvidløg, gulerødder, bladselleri, løg og lidt salt.
Svits i 2 – 3 min under omrøring. Tilsæt balsamico og kog blandingen
ind, til den tykner lidt.
Hæld øllet i og tilsæt dåsetomaterne. Læg boven i igen og bring det i kog, læg låg på.
Sæt gryden i ovnen 150 gr varmluft, 17o gr alm. i 2 – 2½ time.
Tag låget af de sidste 15 min. Tjek om kødet er godt mørt.
boven, når den har været 2½ time i gryden.
Skum fedtet af skyen og giv det en tur med stavblenderen,
smag til med salt og friskkværnet peber.
Rør krydderurter i saucen.
Server med kartoffel/jordskokke/selleri puré og gerne agurkesalat til.
Dagens tallerken, Krydret svinebov med kartoffel selleri puré,
tomat sauce og agurkesalat, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar