En Svensk nationalret er köttbullar, traditionelt serveret med sovs,
kartofler og tyttebærsyltetøj. Minder lidt om vores frikadeller og dog,
anderledes på grund af oksekødet og brugen af krydderier er begrænset.
Køkkenet kalder.
Ingredienser:(2 – 3 pers)
200 g oksekød, hakket
100 g flæskekød, hakket
1 – 2 stk. kartofler, kogte
1 stk. løg, lille
1 – 1½ dl. Mælk
1 kn. Allehånde
1 kn. Muskatnød
2 – 3 spsk. havregryn
1 stk. æg
Salt og peber
30 g smør/olie til stegningen
2 dl. Bouillon/fløde Evt. kulør
Start med at rive kartoflerne og løget fint
Bland det med mælken
Tilsæt krydderierne
Krydr med salt og peber
Ælt det hakkede kød med æg
Tilsæt kartoffel/mælk blandingen lidt ad gangen
Tilsæt et par skefulde havregryn
Farsen skal være ret fast
Form dem til valnødde- store boller
Steg kødbollerne i fedtstoffet på panden ved jævn varme
Ca. 7 min. vend dem eller ryst panden af og til
Så de bliver jævnt brune over det hele
Kog panden af med et par dl. Bouillon/fløde
Smag til med salt og peber
Farv den evt. med et par dråber kulør
Serveres med små nye kartofler og tyttebærsyltetøj
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Köttbullar med nye kartofler og tyttebærsyltetøj,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar