Vi kommer de nye spæde grøntsager på glas, med andre ord vi laver
pickles. Som et perfekt tilbehør til efterårets og vinterens simmer retter.
Og det er lige nu, før skade dyrene holder deres indtog og fortærer
de spæde grøntsager.
Pickles er ituskårne grøntsager som squash, blomkål, gulerødder, løg,
cornichoner, chilier og frisk peberrod. Jeg skal da lige gøre opmærksomt
på, at det er et stort arbejde, men hele besværet værd.
Vi skal finde nogle glas 2 – 3 stykker ret store glas, vi går til den.
Ingredienser.:(2 små og 1 stort glas)
1 stk. blomkålshoved ca. 300 g
500 g gulerødder
2 stk. squash
5 – 6 stk. løg
1 – 2 stk, chillier
100 g Cornichoner, syltede
75 g peberrod, frisk
1 bundt estragon, frisk
Eddikelage:
½ l eddike
200 g sukker
1 spsk. salt
1 spsk. sennepsfrø, gule
Find grøntsager af den bedste kvalitet til pickles
Skyl og rens blomkålen
Del den i små buketter
Skræl gulerødderne
Skær dem i små tern
Pil løgene og hak dem groft
Skær Cornichoner i fine tern
Skyl chilien og skær den i fine strimler
Skræl peberodden og skær den i små tern
Tag en stor gryde fyld den ¾ op med vand og bring det i kog tilsæt 1 tsk. Salt
Blancher blomkålsbuketterne og gulerødderne i ca. 4 min
Tag dem op med en hulske, kom dem i en si
Skyl dem i koldt vand og lad dem dryppe af
Blancher squash, løg, chili og peberrod i ca. 2 min
Tag op skyld i koldt vand og lad dryppe af
Lage:
Bland eddike, sukker, salt og sennepsfrø i en gryde
Bring gryden i kog, så sukkeret opløses
Lad lagen afkøle, skal ikke være helt kold
Kom grøntsagerne lagvis i atamon skoldede glas
Stik en eller to kviste skyllet estragon i hvert glas
Hæld lagen på så grøntsagerne er helt dækket
Sæt låg på glassene
Opbevar dem mørkt og koldt gerne i køleskab
Klar til brug efter ca. 2 uger
Dagens høst, Findelt grøntsager til pickles og tilbehør til simmer retter,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar