Kærnemælkskoldskål betegner i dag en sød kold suppe eller drik,
lavet af kefir/kærnemælk og nogle af ingredienserne: æg, sukker,
fløde og/eller andre mælkeprodukter, vanilje og citron.
køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
3 stk. æg, delt i blomme og hvide
1 stk. vaniljestang
1 tsk. vaniljesukker
3 spsk. sukker
1 – 2 tsk. flydende sødemiddel
½ liter kærnemælk 0,4%
½ liter Kefir 1,5%
1 stk. citron, 2 spsk. saft + 2 tsk. revet skal
Start med at dele æg i blomme og hvide
tilsæt 3 spsk. sukker til æggeblommerne og 1 tsk. vaniljesukker
flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud, del kornene
med 1 tsk. sukker og tilsæt det til æggeblommerne
pisk nu æggeblommerne lyse og luftige
tilsæt kærnemælk og kefir, pisk det godt sammen
tilsæt citronsaft og skal, smag til med flydende sødemiddel
Pisk æggehviderne stive med små toppe
tilsæt halvdelen i kærnemælk/kefir væsken og vend hviderne rundt
tilsæt resten af æggehviderne til koldskålen og vend dem forsigtigt
i koldskålen, smag til og tilsæt evnt. Mere citron eller sødemiddel.
klar til servering med Morfars ristede havregryn.
Dagens tallerken, Koldskål med kefir/kærnemælk og ristede havregryn
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar