Skinke er en betegnelse for en udskæring af bagpartiet, typisk fra svin.
Skinke kan tilberedes på mange måder, af særlig danske måder kan
nævnes: Røget landskinke (skinke delt op i mindre stykker),
Glaseret skinke, Kogt skinke m. m.
Skinke bliver ofte brugt som pålæg i toast og sandwich.
Tilbage til gryderne, køkkenet kalder.
Ingredienser:(2 pers.)
1 kg. Røget landskinke (til 2 gange eller 4 pers.)
150 g gulerødder
100 g grønne ærter
½ stk. blomkål
150 g grønne bønner
150 g små kartofler
Opbagt smørsauce:
200 g smør
1 spsk. Hvedemel
3 dl. Kogevand fra skinken
Skinke sættes over i vand og bringes i kog
Skinken koger ca.35 – 40 min alt efter størrelse
Trækkes fra varmen og ligger i kogevandet til serveringen
I en stor gryde kommes lidt vand i bunden ca. 2 dl.
Skræl gulerødder og flæk dem på langs i kvarte
Porre skæres i stykker på ca. 6 cm i længden
Blomkål dele i kvarte
Når vandet koger i gryden
Tilsættes de grøntsager som skal have længst tid
Kartofler, porre og gulerødder
Tilsæt blomkål efter 7-8 min. kogetid
Liger før grøntsagerne er færdige ca. 5 min tilsættes bønner og
lidt efter ærter
Pas på ikke gryden koger tør, tilsæt lidt mere vand
Samlet tid ca. 20 min.
Opbagt smørsauce:
Smørret smeltes i en lille gryde, må ikke brune
Det smeltede smør hældes forsigtigt over i en lille gryde
Men ikke det hvide bundfald (vallen)
Hvedemel drysses over vallen i gryden og piskes som til en opbagt sovs
Kogevand fra skinken tilsættes lidt ad gangen under piskning
Til slut tilsættes det smeltede smør
Og saucen piskes samme
Smages til med peber, ikke salt da smørret er salt
Skinken skæres i skiver og grøntsagerne placeres omkring skinken
det er tid til servering.
Dagens tallerken, Kogt røget landskinke med grøntsager og
opbagt smørsauce, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar