Når der bliver rester til overs fra stegen, som mange bruger til biksemad,
det kan bruges til andre ting end biksemad, så madspild undgås,
for eksempel Kødpie, her får du opskriften.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
Mørdej:
100g smør, koldt
175g hvedemel
1 stk. æg
½ tsk. salt
1 – 2 spsk. Vand, koldt
Fyld:
250g kød, stegt
1 stk. rødløg
125g Champignon, friske
½ stk. blomkål eller broccoli
20g smør
Salt, peber
3 dl. Bouillon, grøntsag
Start med at skære smørret i terninger, der smuldres ned i melet, til massen er grynet
Det er lettest på en foodprocessor, at lave dejen, kør ca. 1 – 2 min.
Pisk ægget sammen og gem 1/3 til pensling, resten hældes i dejen sammen med vand
Lidt ad gangen, hæld dejen ud på et meldrysset underlag og ælt hurtig dejen sammen
Pak dejen ind i film og læg den i køleskabet
Skær kødet i små terninger
Skær løgene i tynde tinge og rens de friske champignon
Smelt 20 g smør på en pande, svits løg, champignons, og blomkåls buketter
til løgene er gyldne
Tilsæt kødet og smag til med salt og peber
Tilsæt bouillon
Hæld det hele over i et lille tærtefad
Rul dejen ud til en cirkel lidt større end tærtefadets diameter
Lav nogle snit med en kniv i dejen
Læg dej låget over kød fyldet
Tryk det fast i kanten og skær overflødig dej væk i kanten
Pynt evt. med dej rester
Pensl dejen med resten af ægget
Stil tærtefadet i en varm ovn ved 225 gr. i ca. 25 min. alm. Ovn
Retten serveres varm med en skål grøn salat.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Kødpie af rester med grøn salat og dressing
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar