Jeg bliver helt nostalgisk når jeg hører eller ser ordet knapost. Så kommer
jeg til at tænke på mine sommerferier, som barn hjemme hos min farmor
og farfar.
De havde en gård nede på Midtsjælland og hver gang jeg kom på ferie
lavede min farmor knapost. Så følte man det var sommer og ferie, jeg
syntes det har en helt vidunderlig smag og især med kommen.
Der er mange som ikke bryder sig om kommen, så undlader man det
bare og bruger evt. et andet krydderi man syntes om. Det er verdens
nemmeste ost at fremstille.
Vi går til fremstillingen af osten.
Ingredienser.:( ca. 500 g)
1 liter kærnemælk, økologisk
1 liter sødmælk, økologisk
½ – 1 dl piskefløde
1 – 2 tsk. Kommen
Salt og peber
Hæld mælken (sød og kærnemælk) op i en gryde og varm den op til 30 gr
Hæld den lunken mælk op i en skål
Dæk skålen til med et rent viskestykke
lad skålen stå på køkkenbordet til næste dag
hæld ostemassen gennem et klæde
(et rent viskestykke som er lagt i en si)
Lad det stå til næste dag
Kom ostemassen op i en lille skål
Rør osten sammen med salt, peber og kommen
Er den for tør, tilsæt lidt fløde
Smag til med salt og peber evt. krydderier eller krydderurter
Skal opbevares på køl
2 bæger a’ 250 g
Så er der serveret
Dagens tallerken, Knapost på hjemmebagt rugbrød med radiser,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Dorte
Det er da totalt uden betydning om det er økologisk. Det må være hvad men selv synes.
Men åhhh hvor det minder om min barndom
john
Hej Dorte,
Det har du fuldkommen ret i, om det er økologisk eller ikke, smagen er den samme og man bestemmer jo selv.
det er kun hvad man vil byde sin samvittighed og knapost med nye radiser, så er det sommer.
Dejligt at det kunne kalde minderne frem og tusinde tak for inputtet.
Mange hilsner
John