Indisk risengrød er en traditionel dessert og er kendt i hele Indien,
hvor den mange gange serveres til højtiderne.
Varier en del fra den nordiske version af risengrød, mest på
grund af kardemomme og rosinerne.
Men en lækker spise for dem der er til risengrød.
Køkkenet kalder.
Ingredienser:(2 – 3 pers.)
150 g Basmati-ris 2,5 dl. Vand
3/4 L Sødmælk
100 g Sukker
4 spsk. Rosiner, lyse
6 stk. kardemomme kapsler
3 spsk. Mandler, smuttede og hakkede
Start med at skylle risene under koldt vand
Læg de skyllede ris i 2½ dl. Koldt vand i ca. 10 min.
Hæld vandet fra risene, over i en gryde og kog det op
Når vandet koger tilsættes de udblødte ris
Koger til vandet næsten er fordampet
Tilsæt mælk og stødt kardemomme (frøene fra kapslerne
stødes i en morter)
Kog risene ved svag varme, og der røres i gryden hele tiden
Smut mandlerne og skær dem ud i tynde strimler
Når mælken er kogt ind og risene begynder at være færdige
(Konsistens er som tyndt grød) tilsættes nogle af mandlerne og rosiner
Lad det simre videre i ca. 5 min. under omrøring
Nu burde konsistensen være som grød
Smag til med sukker (vær forsigtig med mængden)
Kog op og smag til evt. med et nip salt og sukker
Træk gryden fra varmen og pynt med resterende del af mandlerne.
Klar til servering.
Dagens tallerken, Kheer med rosiner og mandler, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar