Kartoflen har været en fast bestanddel af det dansk middagsbord siden
midten af 1800talllet, hvor kartoffelkulturen med ”kartoffeltyskerne”
bredte sig fra heden og ud over hele Danmark.
Og blev så godt modtaget, at der er mange danskere, som ikke kan
undvære kartoflen i dag.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (2 pers.)
750g Kartofler, melede
1 pk. Bacon, sliced
½ dl. Mælk/fløde
15g smør
1 fed hvidløg
Salt,
peber og muskat
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver, gerne på et mandolinjern
Pil hvidløget og skær det i skiver
Kom kartofler og hvidløg i en skål og bland med
1 tsk. salt, groftkværnet peber, mælk og lidt reven muskat
Læg baconskiver som egerne på et hjul i et ovnfast fad
Fordel kartoflerne i fadet og
Hæld resten af den krydrede mælk over
Fold enderne af baconskiverne hen over kartoflerne
Tilsæt nogle smørklatter øverst og læg folie over
Lav nogle huller i folien med en gaffel, så dampen kan slippe ud
Sæt fadet i ovnen ca. 1 time ved 180 gr. til kartoflerne er møre
Tag folien af og sæt kartoflerne et øjeblik i ovnen under grill
Til baconen bliver sprød.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Kartoffelkage med bacon og grøn salat,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar