Kanin er en lidt sjældent spise i de danske hjem. Kanin kan være lidt svær
at få fat i, hvis man ikke lige selv har en kaninleverandør, men efterhånden
findes kaninen i supermarkedernes kølemontrer.
Det er en lækker spise, kødet minder meget om kylling, så man skal være
omhyggelig med at den ikke får for meget varme og dermed bliver tør.
Kødet i sig selv har ikke meget smag, smagen bestemmer man selv med de
kryderrier der tilsættes, og så kan man få en fantastisk velsmagende ret
ud af det.
Vi går til den.
Ingredienser.:(5 – 6 pers)
1 stk. kanin ca. 2 kg
5 – 6 spsk. Mel
Salt og peber
3 – 4 spsk. Smør/olie
2 stk. løg
2 fed hvidløg
1 stk. porre
2 stk. gulerødder
2 stilke bladselleri
150 g bacon
2 dl. Æblemost/hvidvin
5 – 6 dl. Vildtfond eller bouillon
1 kvist timian
200 g svampe, blandet
1 – 2 spsk. Smør
1 bundt persille
1 dl. Piskefløde
4 stk. laurbærblade
2 spsk. Sirup (blomme eller ahorn)
1 kvist rosmarin
1,2 kg kartofler
3 – 4 spsk. Olivenolie
1 fed hvidløg
Salt og peber
Frisk rosmarin og timian
Start med at dele kaninen i portionsstykker, ryggen deles i 4 stykker,
lårene skæres af og deles i over og underlår,
forbenene skæres fra kroppen.
Vend stykkerne i mel blandet med salt og peber.
Skær løgene i smalle både
Porre og gulerødder i skiver
Skær bacon i fine tern
Rist baconet sprødt i en stor stegegryde
Tag dem op og gem til senere
Kom smørret i gryden og lad det bruse af
Brun kanin stykkerne gylden
Tages op og gemmes
Tilsæt grønsagerne og vend dem rundt et par gange
Tilsæt æblemost/hvidvin og kog et par minutter
Tilsæt kanin stykkerne og vildtfond/bouillion
Tilsæt en kvist timian, lidt salt og peber
Lad retten simre under låg ca. 50 – 60 min.
Rens svampene og svits dem i lidt smør
Tilsæt dem til retten i de sidste minutter af kogetiden
Tag kaninstykkerne op af gryden, læg dem i et serveringsfad
Fjern stilke fra timian og laurbærblade fra fonden
Giv fonden med grøntsagerne i, en tur med stavblenderen
Blend det godt og hæld det gennem en si
Hæld den siede fond tilbage i gryden, kog op
Tilsæt 1 dl. Fløde/mælk
jævn evt. med lidt maizena og tilsæt kulør
Kom kødet tilbage i gryden
Smag ragouten til og server den i et serveringsfad, med de ristede
baconterninger over samt rigeligt med hakket persille.
Knuste kartofler.:
Skræl kartoflerne og kog dem i vand (uden salt) i ca. 5 min.
Læg bagepapir på en bradepande
Læg de kogte kartofler på bradepanden
Sæt dem i ovnen på 200 gr i ca. 20 min
Tag kartoflerne ud af ovnen og mas dem med en ske
De skal stadig hænge sammen og er nu blevet flade
Dryp med olivenolie
Tilsæt krydderurter og hvidløg på kartoflerne
Tilsæt godt med salt og peber
Sæt dem i ovnen igen i ca. 20 min. På 200 gr.
Lad kartoflerne tage lidt farve
Og er nu klar til servering.
Dagens tallerken, Kaninragout med knuste kartofler,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar