• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Kaninragout med knuste kartofler

28. november 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

Kanin er en lidt sjældent spise i de danske hjem. Kanin kan være lidt svær
at få fat i, hvis man ikke lige selv har en kaninleverandør, men efterhånden
findes kaninen i supermarkedernes kølemontrer.  

Det er en lækker spise, kødet minder meget om kylling, så man skal være
omhyggelig med at den ikke  får for meget varme og dermed bliver tør.
Kødet i sig selv har ikke meget smag, smagen bestemmer man selv med de
kryderrier der tilsættes, og så kan man få en fantastisk velsmagende ret
ud af det.
Vi går til den.

Ingredienser.:(5 – 6 pers)  
1 stk. kanin ca. 2 kg
5 – 6 spsk. Mel
Salt og peber
3 – 4 spsk. Smør/olie
2 stk. løg
2 fed hvidløg
1 stk. porre
2 stk. gulerødder
2 stilke bladselleri
150 g bacon
2 dl. Æblemost/hvidvin
5 – 6 dl. Vildtfond eller bouillon
1 kvist timian
200 g svampe, blandet
1 – 2 spsk. Smør
1 bundt persille
1 dl. Piskefløde
4 stk. laurbærblade
2 spsk. Sirup (blomme eller ahorn)
1 kvist rosmarin
1,2 kg kartofler
3 – 4 spsk. Olivenolie
1 fed hvidløg
Salt og peber
Frisk rosmarin og timian
Start med at dele kaninen i portionsstykker, ryggen deles i 4 stykker,
lårene skæres af og deles i over og underlår,
forbenene skæres fra kroppen.

Vend stykkerne i mel blandet med salt og peber.

Skær løgene i smalle både  
Porre og gulerødder i skiver  
Skær bacon i fine tern  

Rist baconet sprødt i en stor stegegryde

Tag dem op og gem til senere  
Kom smørret i gryden og lad det bruse af  
Brun kanin stykkerne gylden

Tages op og gemmes  
Tilsæt grønsagerne og vend dem rundt et par gange  

Tilsæt æblemost/hvidvin og kog et par minutter  
Tilsæt kanin stykkerne og vildtfond/bouillion  
Tilsæt en kvist timian, lidt salt og peber  
Lad retten simre under låg ca. 50 – 60 min.  
Rens svampene og svits dem i lidt smør

Tilsæt dem til retten i de sidste minutter af kogetiden  
Tag kaninstykkerne op af gryden, læg dem i et serveringsfad  
Fjern stilke fra timian og laurbærblade fra fonden  
Giv fonden med grøntsagerne i, en tur med stavblenderen  
Blend det godt og hæld det gennem en si  
Hæld den siede fond tilbage i gryden, kog op  
Tilsæt 1 dl. Fløde/mælk  
jævn evt. med lidt maizena og tilsæt kulør  
Kom kødet tilbage i gryden  
Smag ragouten til og server den i et serveringsfad, med de ristede
baconterninger over samt rigeligt med hakket persille.

Knuste kartofler.:  
Skræl kartoflerne og kog dem i vand (uden salt) i ca. 5 min.  
Læg bagepapir på en bradepande  
Læg de kogte kartofler på bradepanden  

Sæt dem i ovnen på 200 gr i ca. 20 min  
Tag kartoflerne ud af ovnen og mas dem med en ske

De skal stadig hænge sammen og er nu blevet flade  
Dryp med olivenolie  
Tilsæt krydderurter og hvidløg på kartoflerne  
Tilsæt godt med salt og peber  
Sæt dem i ovnen igen i ca. 20 min. På 200 gr.  

Lad kartoflerne tage lidt farve  
Og er nu klar til servering.

Dagens tallerken, Kaninragout med knuste kartofler,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Diverse Tags: Kaninragout med knuste kartofler

Previous Post: « Gæstemiddag “Under sydlige himmelstrøg”
Next Post: Tournedos med Kartoffelbåde og estragonsmør »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 on the Foodie Pro Theme