En yndet ret fra 60 – 70’erne var Tournedos.
Den får en renæssance, så må vi se om det kan kalde minderne frem.
Jeg har valgt at lave retten med oksemørbrad, som er den originale
opskrift, men kan laves af mange andre udskæringer,
når bare kødet et mørt.
Vi går til den.
Ingredienser.:(2 pers)
2 stk. medaljoner af oksemørbrad a’ ca. 180 g
2 – 4 skiver sliced bacon
Salt og peber
Estragonsmør.:
2 – 3 skiver sliced bacon
½ spsk. Estragon, friskhakket
50 g smør, blødt
Kartoffelbåde.:
400 g kartofler
3 spsk. Olivenolie/raspolie
½ spsk. Timian, tørret
Salt og peber
Estragonsmør.:
Start med at sætte en pande over god varme
Rist bacon skiverne sprøde
Læg dem på køkkenrulle og køle af
Rør smørret blødt
Tilsæt det finthakket estragon
Knus baconet groft
Rør det i smørret
Læg smørret på et stykke køkkenfilm
Form det til en rulle
Læg det i køleskab i et par timer, mindst. Eller 1 time i fryseren.
Kartoffelbåde.:
Vask og skrub kartoflerne godt
Skær dem i både
Læg dem i et ildfast fad
Dryp olien over kartoflerne
Krydr med timian, salt og peber
Bag kartoflerne i ovnen til de er gyldne og møre Ca. 200 gr i
ca. 30 – 40 min
Tournedos.:
Kom baconet om medaljonerne
Snør med kødsnor eller brug kødnåle
Varm olie og smør på en pande
Brun bøfferne ved god varme i ca. 2 min.
Læg dem i et ildfast fad og krydr med salt og peber
Sæt fadet i ovnen ved siden af kartoflerne i 7 min.
Tag fadet med bøfferne ud af ovnen. Lad dem hvile i ca. 10 min.
Fjern kødnåle/snor
Så er det tid til servering.
Anret tournedos med Kartoffelbåde og evt. en bagt tomat
Læg en skive kryddersmør på toppen
Samen med knust bacon.
Dagens tallerken, Tournedos med Kartoffelbåde og estragonsmør,
velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar