Årstiden taget i betragtning, er det jo tid for simreretter i køkkenet.
Et dejligt stykke kød til dette formål er kalvetykkam, som bliver
dejligt mørt og lækker og så skal det ikke stå hele dagen og snurrer.
Vi går til den.
Ingredienser.:(8 – 10 pers)
1, 4 kg kalvetykkam, i tern Ca. 1,2 kg
750g champignoner, eller blandet svampe
1 dl. Hvidvin eller æblemost
5 dl. Cremefraiche 38%
2 tsk. Groftsalt
Peber, friskkværnet
2 spsk. Finthakket timian, frisk
4 stk. æbler, Ingrid marie eller lign.
2 spsk. Finthakket persille
1 spsk. maizena
Ca. 1 kg. Kartofler, kogte og groft moset som tilbehør
Start med at skære kødet ud i stykker på ca. 2 x 3 x 2 cm
Tag en stegegryde og tilsæt smør
Lad smørret blive gyldent, brun kødstykkerne godt over det hele
Tag ikke for mange kødstykker ad gangen, så vil de koge
i stedet for at stege. Forsæt med at brune alle kødstykkerne
Tag kødstykkerne op, efterhånden som de er brunet og stil til side
Steg champignonerne i ca. 5 – 6 min, i samme gryde
Kom kødet tilbage i gryden med champignonerne i
Tilsæt hvidvin eller æblemost
Hvis det er hvidvin, lad det koge lidt ind
Tilsæt så cremefraiche, timian, salt og peber
Retten skal nu simrer i ca. 45 – 60 min. Under låg
Del æblerne i både
Tilsæt æblerne i de sidste 5 min af rettens stegetid.
Tag kød og champignon op af gryden
Kog bouillonen lidt ind til ønsket smag er opnået
Jævn saucen med lidt maizena
Kog op og smag til med salt, peber og evt. timian
Kom kød og champignon tilbage i gryden med saucen
Vend finthakket persille i retten lige inden serveringen.
Serveres med groft mosede kartofler og agurksalat/agurker
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Kalvetykkam med svampe og æbler,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar