Vi tager igen, en tur til det Italienske køkken og kigger lidt
nærmere på en klassisk Italiensk ret som scallopine.
Den består for det meste af kalvekød i tynde skiver,
kyllingekød kan også bruges.
Scallopine findes i mange udgaver, kan også skrives
med i til sidst, scallopini.
Tilbehøret er mangfoldigt og kan omfatte knuste tomater,
græske eller italienske oliven, peberfrugter, svampe, citronsaft
eller marsala/hvidvin føjet til saucen.
Hvis der tilsættes tomater til saucen skal det være efter
at kødet er stegt, da saucen med tomater skal så og
simre ved svag varme i en halv time.
Bruges der svampe steges de af før kødet steges.
Det er en enkelt og hurtig ret at lave, med en vidunderlig smag.
Vi går til den
Ingredienser.:(2 pers)
2 stk. kalveschnitzel af inderlår a’ ca. 200 g
3 – 4 spsk. hvedemel
Salt og peber
1 bundt salvieblade
2 spsk. olie/olivenolie til stegning
1 dl. Marsala/hvidvin
15 g smør, koldt i tern
Tilbehør.:
450 g Kartofler til mos
150 g Porre
150 g Pastinak
Lidt smør
En sjat mælk efter behov
Salt og peber
Begynd med kødet, bank det lidt mellem to stykker plastik
Brug den flade side af kødhammeren eller bunden af en gryde
Skrab/skræl kartoflerne og skær det i mindre stykker
Kom dem i en gryde med koldt vand så det dækker
Tilsæt pastinak og porre. Sættes over varmen og koges
møre ca. 25 – 30 min. Vandet hældes fra og det hele moses
Tilsæt lidt smør og en sjat mælk
Rør det godt sammen
Smag til med salt og peber
Mosen kommes i et ildfast fad
Som er smurt med lidt fedtstof
Tilsæt et par små smørklatter til mosen
Gratineres i ovnen under grillen 7 – 8 min.
Hold det varmt i ovnen på ca. 55 – 60 gr
Kom melet på en tallerken
Tilsæt salt og peber, bland melet godt
Klem et par salvie blade fast på kødet, på hver side
Varm en pande op til god varme
Tilsæt lidt smør og olivenolie
Vend kødet i melblandingen, drys det overskydende mel af kødet
Kødet lægges nu forsigtigt på panden og steger i
ca. ½ min på hver side
Tag kødet af og over på et serveringsfad
Hold det varmt i ovnen på ca. 55 – 60 grader
Hæld marsala på panden, kog det lidt ind
Træk panden fra varmen og pisk det kolde
smør i saucen, til det tykner
Smag til med salt og peber evt. Finthakket salvieblade
Hæld saucen over kødet på serveringfadet
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Kalve scallopine med marsala, salvie og mos,
velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar