• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Kalvehjerter i vildtgryde

12. oktober 2020 by John Frøslev 1 kommentar

Det er en rigtig gammeldags ”salt og peber mad” og det smager herligt.
Kalvehjerte sælges, for det meste i nemme strimler, der er lige at gå til.
Men et helt eller et halvt hjerte kan også bruges.
Køkkenet kalder

Ingredienser (4 pers.)
2-3 Skiver bacon, skåret i tern
2 stk. løg
2 spsk. Flydende fedtstof
600g kalvehjerte i stimler
2 dl. Bouillon, vildt
400g champignoner
4 – 5 stk. enebær, let knuste
1 -2 kviste timian
1 stk. laurbærblad
1 dl. Mælk
2 spsk. Tyttebærgelé / ribsgelé
1 – 2 tsk. maizena, til jævning af sovsen
Salt og peber
Tilbehør:
Kartoffelmos

Start med at skære bacon og løg i terninger og halver champignon

Rist først baconen i en varm stegegryde, og tag den op
Steg derefter løgene og tag dem op
Svits champignonerne i gryden og tag dem op

Skær hjertet i skiver og derefter i strimler

Dup hjertestrimlerne tørre, og brun dem i gryden

Tilsæt lidt mere flydende fedtstof, hvis det er nødvendig
Kom bacon, løgene og champignon tilbage i gryden
Tilsæt bouillon, enebær, timian og laurbærblad

Lad retten snurre 2 – 2½ time, ved svag varme
Tag kødet og champignon op i et serveringskål
Jævn sovsen med lidt maizena udrørt i koldt vand,
og kog videre i 5 – 6 minutter
Tilsæt mælk, og smag til med salt, peber og tyttebærgelé
Hæld den varme sovs over kødet

Server retten med kartoffelmos.
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Kalvehjerter i vildtgryde med kartoffelmos og surt
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Aften

Previous Post: « Kylling i wok med edamamebønner og Peanutbutter sauce
Next Post: Karrystegt Skrubbe med æble/porre garniture »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme