Det er en rigtig gammeldags ”salt og peber mad” og det smager herligt.
Kalvehjerte sælges, for det meste i nemme strimler, der er lige at gå til.
Men et helt eller et halvt hjerte kan også bruges.
Køkkenet kalder
Ingredienser (4 pers.)
2-3 Skiver bacon, skåret i tern
2 stk. løg
2 spsk. Flydende fedtstof
600g kalvehjerte i stimler
2 dl. Bouillon, vildt
400g champignoner
4 – 5 stk. enebær, let knuste
1 -2 kviste timian
1 stk. laurbærblad
1 dl. Mælk
2 spsk. Tyttebærgelé / ribsgelé
1 – 2 tsk. maizena, til jævning af sovsen
Salt og peber
Tilbehør:
Kartoffelmos
Start med at skære bacon og løg i terninger og halver champignon
Rist først baconen i en varm stegegryde, og tag den op
Steg derefter løgene og tag dem op
Svits champignonerne i gryden og tag dem op
Skær hjertet i skiver og derefter i strimler
Dup hjertestrimlerne tørre, og brun dem i gryden
Tilsæt lidt mere flydende fedtstof, hvis det er nødvendig
Kom bacon, løgene og champignon tilbage i gryden
Tilsæt bouillon, enebær, timian og laurbærblad
Lad retten snurre 2 – 2½ time, ved svag varme
Tag kødet og champignon op i et serveringskål
Jævn sovsen med lidt maizena udrørt i koldt vand,
og kog videre i 5 – 6 minutter
Tilsæt mælk, og smag til med salt, peber og tyttebærgelé
Hæld den varme sovs over kødet
Server retten med kartoffelmos.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Kalvehjerter i vildtgryde med kartoffelmos og surt
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar