• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Kæmpe Kanelsnegl

9. april 2023 by John Frøslev Skriv kommentar

Kanelsnegle har altid været en af mine favorit kager genne tiden og med inspiration
af Toves kæmpe kanelsnegl, og bedre kan det jo ikke være, at få sådan en kæmpe.
Så nu i gang med mel og sukker nu skal der bages kæmpe kanelsnegl.
køkkenet kalder

Ingredienser: (1 stk.)
2 dl. mælk
20g gær
2 stk. æg
1 spsk. sukker
40g smør
½ tsk. salt
1 stk. æg, til pensling
lidt smør til formen

Remonce:
150g Farin, brun
1½ spsk. kanel, stødt
200g smør, blødt

Start med at lune mælken i en gryde eller mikroovn til 35 – 36 gr.
opløs gæren i den lune mælk, pisk 2 stk. æg og sukker i og

tilsæt melet lidt ad gangen.

rør smør og salt i , og ælt dejen, til den er ensartet
lad dejen hæve i ca. 1 time.

Remonce:
rør farin og kanel sammen med det bløde smør

rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og

fordel remoncen i et jævnt lag oven på dejen, rul dejen sammen

som til en roulade, og skær den i skiver ca. 2 cm. tykke

læg skiverne i en smurt springform Ø20 cm. lettere tilfældigt ved

siden af hinanden og næste lag ovenpå ( kom godt med “snask ” i mellem laget,
det gør underværker) lad nu kanelsneglene efterhæve i ca. 30 min.
forvarm ovnen til 200gr, pensl kanelsneglene med sammenpisket

æg og bag dem  i ca. 45 min. prøv med en strikkepind om det er
gennembagt, eller giv dem 5 – 10 min. mere
tages ud af formen og køler af på en bagerist
klar til servering.

Dagens kage, Kæmpe kanel snegl, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Bagværk

Previous Post: « Kyllingelår i godt selskab
Next Post: Gæstemiddag” Før turen til Barcelona “ »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme